Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Manu Chao Veszprémben, a BALKAN:MOST-on!

2023. augusztus 17. 11:09
Manu Chao a BALKAN:MOST soron kívüli headlinere. A szeptember 7-9. közötti balkán zenei fesztiválon akár az utcán is összefuthatunk az élő legendával az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet viselő Veszprémben, ha nem férünk be a régi szép időket idéző, szintén utcai koncertjére. Augusztus 17-én, 11-től lehet lecsapni a korlátozott számú jegyekre a szeptember 9-i, veszprémi Szentháromság téri koncertre.

Manu Chao mindig is szerette a Balkánt, és a Balkán is szerette őt. Nem volt nehéz az élő legendát a BALKAN:MOST fesztiválra csábítani, ahol ő is végigbulizza a balkáni zene legnagyobb hazai seregszemléjét és még egy bő két órás koncertet is ad. Persze Manu Chao ebben is kivétel, a háromnapos, 30 koncertet felvonultató ingyenes utcai feszten az ő koncertjére egy kis szerencsével és jeggyel lehet bejutni. Aztán minden úgy lesz, mint régen: Manu áll a színpadon a gitárral, és az összes szívet meghódítja. 

Ha esetleg kell egy kis emlékeztető, most jött ki az egyik legnagyobb sláger, a Me Gustas Tu újramixelt verzióit tartalmazó EP, de mindenki tudja, hogy Manu élőben a legjobb, hiszen az maradt, aki mindig is volt: egy besorolhatatlan, sármos utcazenész. Ezért is frappáns, hogy Veszprémben lép fel, de persze a fesztivál témája, a Balkán is vonzotta: a partizánok és szívbemarkoló dallamok félreértett félszigete a nagy világjáró visszatérő szerelme. A koncerttel támogatását fejezi ki a BALKAN:MOST fő célkitűzése, a balkáni zene integrálása mellett. 

Az akusztikus formáció Manu Chao kérésére kislétszámú közönség előtt játszik, ezért érdemes rákészülni a jegyárusítás kezdetére: augusztus 17-én, 11 órakor nyílik meg az online jegyvásárlási kapu, a https://jegy.veb2023.hu/hu/esemeny/manu-chao-acoustic-balkanmost-fesztival webcímen. Közel ezer jegy talál majd gazdára a több mint kétórás szabatéri örömzenélésre.

A “Balkán a balkániaké” hirdeti a sztereotípiákat tudatosan romboló BALKAN:MOST, ami feltörekvő tehetségeknek, itthon ritkán hallott műfajoknak biztosít színpadot Veszprém festői szívében. Sevdalinkát, kazetta mixelő live actet, többszólamú népdalokat hallhat a közönség, az olyan nevek mellett, mint az érzéki Marina Satti és Manu Chao ska elvtársai, a Dubioza Kolektiv. A VEB2023 EKF támogatásával megvalósuló BALKAN:MOST először teremt átfogó és kurrens balkáni zenei körképet, a 4 éves MOST projekt záróakkordjaként. 

vehir.hu
további cikkek
Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. 2024. március 29. 2:41 Jótékonysági akcióval zárta sikeres évét a Privát Veszprém programsorozat Privát Veszprém Jótékonysági akcióval zárta sikeres évét a Privát Veszprém programsorozat Adománygyűjtő és -átadó akcióval ért véget a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében megvalósult Privát Veszprém (PV) programsorozat. A sokszínű és kreatív programsorozat a veszprémiek közösségében rejlő összetartó erőt mutatta meg, így nem véletlenül nevezte egy újság Európa Kulturális Fővárosa „legveszprémibb” projektjének. A város múltja családtörténeteken keresztül is láthatóvá vált: fotógyűjtemények, köztéri installációk, nagymúltú veszprémi emberek interaktív szobrai, privát fotóalbummá átlényegülő buszmegállók és híres üzletek kirakatainak újjáélesztése mellett gyönyörű fotóalbummal emlékezett meg Veszprém városa jeles eseményeiről és meghatározó történelmi személyiségeiről. 2024. március 13. 12:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.