Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

U20-as atlétikai Eb: két veszprémi bronzérem csütörtökön

2023. augusztus 10. 21:44 // Forrás: MTI
Az akadályfutó Kovács Ferenc Soma (SVSE) és a gerelyhajító Köver Fanni (VEDAC) és is bronzérmes lett a jeruzsálemi U20-as atlétikai Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Kövér (VEDAC) a negyedik sorozatban érte el a harmadik helyet érő, 53,09 méteres eredményét. A győztes a szerb színeket képviselő Világos Adriana (58,38 m), az ezüstérmes a horvát Veronika Sokota (58,38) lett.

   Kövér Fanni a harmadik helyen zárt - Fotó: MASZ Facebook

A 3000 méteres akadályfutás fináléjában Kovács hatalmas küzdve, 8:47.50 perces egyéni csúccsal érkezett a célba harmadikként. Az SVSE futóját az utolsó akadálynál előzte meg a végül ezüstérmes francia Pierre Boudy (8:47.04). Az aranyérmet a spanyol Sergio Del Barrio (8:46.81) szerezte meg.

Kapcsolódó cikk
U20-as atlétikai Eb: Kovács Ferenc Soma bronzérmes!
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Kovács Ferenc Soma csütörtökön bronzérmet szerzett a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon 3000 méter akadályfutásban.

Kedden, az Eb első döntős napján Csatári Jázmin (VEDAC) kalapácsvetésben, Kocsis Luca pedig 100 méteres síkfutásban szerzett bronzérmet. Szerdán győzött a gerelyhajító Herczeg György, második lett 200 méteres síkfutásban Sulyán Alexa, és harmadikként zárt a kalapácsvető Csekő Miklós (VEDAC).

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n atlétika Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n A kilenc tagú magyar csapatban két veszprémi kiválóság, Kovács Ferenc Soma és Szögi István is rajthoz áll vasárnap Brüsszelben a mezeifutó Európa-bajnokságon. 2023. december 7. 13:39 Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.