Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Tragikus baleset miatt leállították a Veszprém-ralit

2023. augusztus 6. 12:45 // Forrás: MTI
Halálos baleset miatt félbeszakították a 29. Veszprém-ralit, a HUMDA országos ralibajnokság idei negyedik futamát - közölték a szervezők.

A tájékoztatás szerint az első, kislődi gyorsasági szakaszon az 50-es rajtszámú Nemes Csaba - Nemes Richárd kettős autója fának csapódott. A versenybalesetben a pilóta, Nemes Csaba a helyszínen életét vesztette, a navigátort további kivizsgálásra kórházba szállították.

A tragikus eseményt követően a versenyt a rendezők megállították, az elhunyt pilóta tiszteletére 13 órától a Veszprém Arénánál megemlékezést tartanak.

A versenyen bekövetkezett tragikus baleset miatt a Felügyelő testület – az MNASZ vezetésével és a rendezővel történt konzultációt követően – kegyeleti okokból a verseny leállítása mellett döntött.

A közleményben a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége, a verseny rendezősége, a versenyzők, a csapattagok és a ralis társadalom minden tagja nevében együttérzésüket fejezték ki a 47 évesen elhunyt versenyző családjának.

Frissítés: a bajnoki pontok egyharmadát kapták meg a versenyzők

Szintén a viadal honlapján tették közzé, hogy a teljesített két gyorsasági szakasz alapján a Ranga Péter-Czakó Janek kettős végzett az abszolút első helyen a félbeszakadt 29. Veszprém-ralin. A versenyzők a két befejezett gyorsaságival, mivel az össztáv több mint 25 százalékát teljesítették, a bajnoki pontok egyharmadát kapták meg.    

A második helyen az Ollé "Sasa"-Balai Róbert páros fejezte be az idei második murvás futamot. A harmadik helyet a Klausz Kristóf-Csányi Botond kettős szerezte meg, a bajnoki összetettben élén álló Vincze Ferenc, Percze Nándor duó csak hatodik lett.    

A bajnokságban második helyen álló Turán Frigyes, Farnadi Ágnes páros a kiszakadt bal hátsó futómű miatt kényszerült a verseny feladására.    

A végeredmény:  Veszprém-rali (2 gyorsasági szakasz után félbeszakítva, dobogósok): 1. Ranga Péter, Czakó Janek (Skoda Fabia R5)  20:44.8 perc 2. Ollé "Sasa", Balai Róbert (Skoda Fabia R5) 8.2 másodperc hátrány 3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally 2 Evo) 9.3 másodperc hátrány

vehir.hu
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.