Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Upcycling foglalkozások retro alapanyagból – így alkottak a fesztiválozók az EFOTT-on

2023. július 24. 10:56 // Forrás: HybridCycle
Az EFOTT pénteki és szombati napján a Hybridcycle workshop sátra megtelt fesztiválozókkal.

A Hybridcycle a Veszprém-Balaton 2023 EKF program támogatásával, a Tiszta Balaton tiszta művészet fenntartható-művészeti projekt részeként az egyik legnépszerűbb nyári fesztiválra látogatott, hogy upcycling workshopokkal színesítse a programpalettát.

Pénteken a foglalkozáson résztvevők egyedi mintás vászontáskákat készítettek szitanyomó technikával. A programhoz csatlakozók megismerkedhettek a szitanyomás alaplépéseivel, betekintést nyerhettek az eljárás folyamataiba.

Szombaton előkerültek a régi, már feledésbe merült floppy lemezek, amelyekből a résztvevők egy kis kreativitással jegyzetfüzeteket készítettek az újrahasznosítás égisze alatt. A noteszre végül dalszövegekkel és irodalmi idézetekkel ellátott matricák kerültek.

„Örömmel láttuk a helyszínen, hogy a kánikula ellenére sokan csatlakoztak a foglalkozásainkhoz. A fiatalok nagyon élvezték, hogy a workshopokon saját egyéniségüket, kreativitásukat is ki tudták bontakoztatni, a vászontáskákat kedvenc színeikkel díszíthették, a floppyra pedig matricát választhattak a mindig dúdolt dalszöveg soraikkal.” – összegezte fesztiválos élményeit a Hybridcycle csapata.

Bízunk benne, hogy az alkotások később is emlékeztetik majd a készítőket a Velencei-tó partján töltött önfeledt napokra! A Hybridcycle workshop sátra a nyáron további helyszínekre látogat, érdemes figyelni a közösségi oldalakat az időpontokért.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás HybridCycle Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás Veszprémből Vonyarcvashegyre költözik át a HybridCycle vándorkiállítása, ami az elmúlt három év művészeti projektjének az eredményeit hivatott bemutatni. A tárlatot a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban szeptember 22 és október 10. között ingyenesen tekinthetik meg a látogatók. 2023. szeptember 22. 9:45 Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész HybridCycle Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész Idén is folytatódott a Veszprém—Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Tiszta Balaton, tiszta művészet (TBTM) programsorozat, aminek egyik eredményes programeleme a művészeti rezidenciaprogram volt. Cikksorozatunkban bemutatjuk a HybridCycle 2023-as rezidenciaprogramban résztvevő művészeket és alkotásokat. 2023. szeptember 19. 9:58 Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken HybridCycle Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken A Hybridcyle csapata nyári workshop túrája egyik állmásaként augusztusban a Balatonfüredi Borhetekre látogatott. 2023. szeptember 14. 12:48 Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt HybridCycle Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt Harmadszorra ad otthont a HybridCycle kiállításának a Balaton Pláza. Nem szokványos helyszín, de épp ez a célja az említett fenntarthatósági ügynökségnek: felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra, méghozzá rendhagyó terekbe helyezett művészeti projekteken keresztül. A Wood Wide Web, Láthatatlan kapcsolódásaink című kiállítás szó szerint megkerülhetetlen. 2023. szeptember 7. 17:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.