Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C

Visszatérhetünk a múzeumba

2023. június 19. 13:27 // Forrás: VEB2023, LDM
Újranyit a Laczkó Dezső Múzeum, színes programokkal készül a Művészetek Háza – most szombaton rendezik meg a múzeumok éjszakáját.

A Laczkó Dezső Múzeumot hosszú idő után most először látogathatja a közönség. A felújított épületben nagyszabású kiállítást rendeznek Egry József festményeiből Egry 140 címmel, a tárlatot Nyáry Krisztián író nyitja meg 16 órától. Az író tárlatvezetést is tart héttől, ám erre már minden hely elkelt. Nyolctól kvízestet rendeznek a földszinti látványkönyvtárban, este tíztől pedig Sipos Anna, az Egry 140 kiállítás kurátora tart tárlatvezetést, amire a program@ldm.hu ímél címen lehet bejelentkezni.

Szombaton rendezik meg a megújult Laczkó Dezső Múzeum első kiállításmegnyitójátSzombaton rendezik meg a megújult Laczkó Dezső Múzeum első kiállításmegnyitóját

A gyerekeket a Kabóca Bábszínház programjaival várják, miközben az épület foglalkoztató termében Péterváry-Szanyi Brigitta és Gönczi Vivien interaktív előadásain interaktív sírfeltáráson vehetünk részt és megismerkedhetünk a középkori gasztronómiával is. A Bakonyi Házban este kilenctől lámpás tárlatvezetést tartanak, a Hősök Kapujábna pedig Pátkai Ádám Sándor kurátor tárlatvezetését követően a Sümegi Hastánc Egyesület és a Tabulatúra Régizene Együttes műsorával festik színesebbé az esténket.

Brazil példa alapján a kreatív ipar és női közösségek kapcsolatáról mutatnak be időszaki tárlatot az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Zug közösségi terében. A társadalmi vállalkozások című kiállítást 17.00 órakor Susane Kleebank brazil nagykövet nyitja meg.

Látogatható a Művészetek Háza vadonatúj bemutatóhelye, a FixirLátogatható a Művészetek Háza vadonatúj bemutatóhelye, a Fixir

A Művészetek Házában Laczkó Péter és Kriván Marcell vándorfényképész bemutatót, Ujj Zsuzsi és Zalka Imre fotótörténeti előadást és bemutatót tart az üveglemezre készített fénykép témakörben. A legkreatívabb családokat játék a színekkel, fotóból festményt és a téglakereső-téglavető művészeti foglalkozásokkal várják. Az irodalmi játékos esten a Szent Iván éji mágiával ismerkedhetünk. Az intézmény kiállítóterei minden órában különleges tárlatvezetéseket kínálnak, míg a legújabb helyszín, a Fixir négyfalas immerzív vetítéssel mutatkozik be.

Arról pedig már külön megemlékeztünk, hogy a hagyományos Juhannus-napi tűzgyújtás sem maradhat el a Séd-völgyben.

Kapcsolódó cikk
Fellángol a veszprémi Csónakázó-tó Szent Iván éjjelén
Idén is megszervezi a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a hagyományos Juhannus-napi programjait június 24-én, aminek az egyik leglátványosabb része az lesz, amikor egy égő tutajt engednek el a veszprémvölgyi Csónakázó-tóban.
vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. tegnap 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48 Jubileumot ünnepelt a Bárczi Jubileumot ünnepelt a Bárczi Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában.  2023. december 2. 10:22 Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.