Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bepillantás a művészetterápia kulisszái mögé

2023. május 7. 11:20
Különleges projektet valósított meg a Finart Design Kft. az Európa Kulturális Fővárosa programban: hajléktalanokat vontak be művészetterápiás foglalkozás-sorozatba, a közben elkészült alkotásokból pedig két hét múlva kiállítás nyílik a Művészetek Háza Magtár kiállítóterében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házában élők tizenöt alkalmas művészetterápiás foglalkozássorozaton vehettek részt Quirin Ágnes grafikusművész, művészetterapeuta vezetésével. Alkotásaikból május 20-án 17 órakor nyílik kiállítás a Dubniczay-palota Magtárában. 

A terápiás alkotási folyamatot Ládonyi Ferenc fényképeken is megörökítette – fotóit a Mindszenty utcai aluljáróban láthatjuk május 29-ig. Az utcatárlatot szombaton nyitotta meg Garaczi Imre filozófus-történész, aki szerint a művészet mindannyiunkban ott van, és csak rajtunk múlik, hogyan bontjuk ki. Jelenleg egy negatív korszakban élünk, van félnivalónk, nem látjuk a nemzetközi folyamatok pozitív kimenetelét, hogy mikor tudjuk újra megteremteni a békét, ami egy normális élet alapfeltétele. A művészi látásmód azonban segíthet abban, hogy a szépség, a jóság és az igazság újra egységet alkosson.

Garaczi ImreGaraczi Imre

Kovács Áron önkormányzati képviselő méltatta a projektet, hiszen szerinte a társadalom, a közösség erejét mutatja, hogy képes a régóta fennálló problémákhoz újszerű, kreatív módon közelíteni. 
 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Tegyük mámorossá az életet! Tegyük mámorossá az életet! A mód szinte majdnem mindegy, a lényeg, hogy ne féljünk megmerítkezni abban a boldogságban, amit egy elsőre szokatlan, mégis frissességet adó dolog hozhat az életünkben. Például az ékszerek. Erről szól a Művészetek Háza legfrissebb kiállítása. tegnap 16:41 A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek cirkusz A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek Izgalmas, látványos, megmosolyogtató, de leginkább végtelenül szerethető volt az a produkció, amit a Together! cirkuszi előadássorozattal hozott Veszprémbe a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program. A szombati Kossuth utcai fináléhoz hasonlót pedig még nem látott Veszprém. Cikkünkben megpróbáljuk átadni, amit képeken keresztül lehet ebből. tegnap 13:28 A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián kultúra A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián Összművészeti konferenciával kezdte meg az érdemi munkáját a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportja. tegnap 8:35 Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Királynék Földjén Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Rendhagyó kiállítást szerveztek az Egyetemváros Open galériájába. Ezúttal nem valamelyik helyi művész képei láthatók az utcai vitrinekben, hanem egy jelenleg is zajló projekt kulisszatitkait mutatják meg, ami sokkal mélyebb üzenetet hordoz magában, mint azt elsőre bárki is gondolná. 2023. szeptember 23. 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.