Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C

Bepillantás a művészetterápia kulisszái mögé

2023. május 7. 11:20
Különleges projektet valósított meg a Finart Design Kft. az Európa Kulturális Fővárosa programban: hajléktalanokat vontak be művészetterápiás foglalkozás-sorozatba, a közben elkészült alkotásokból pedig két hét múlva kiállítás nyílik a Művészetek Háza Magtár kiállítóterében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házában élők tizenöt alkalmas művészetterápiás foglalkozássorozaton vehettek részt Quirin Ágnes grafikusművész, művészetterapeuta vezetésével. Alkotásaikból május 20-án 17 órakor nyílik kiállítás a Dubniczay-palota Magtárában. 

A terápiás alkotási folyamatot Ládonyi Ferenc fényképeken is megörökítette – fotóit a Mindszenty utcai aluljáróban láthatjuk május 29-ig. Az utcatárlatot szombaton nyitotta meg Garaczi Imre filozófus-történész, aki szerint a művészet mindannyiunkban ott van, és csak rajtunk múlik, hogyan bontjuk ki. Jelenleg egy negatív korszakban élünk, van félnivalónk, nem látjuk a nemzetközi folyamatok pozitív kimenetelét, hogy mikor tudjuk újra megteremteni a békét, ami egy normális élet alapfeltétele. A művészi látásmód azonban segíthet abban, hogy a szépség, a jóság és az igazság újra egységet alkosson.

Garaczi ImreGaraczi Imre

Kovács Áron önkormányzati képviselő méltatta a projektet, hiszen szerinte a társadalom, a közösség erejét mutatja, hogy képes a régóta fennálló problémákhoz újszerű, kreatív módon közelíteni. 
 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. 2024. július 13. 21:41 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.