Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Pihenni és sportolni is lehet az új kerékpáros megállóhelyeken

2023. április 21. 13:25
A Kádártát és Gyulafirátótot összekötő kerékpárút már a kivitelezés utolsó szakaszába érkezett. A kezdeményezés keretében pihenőpontokat is kialakítottak a nagyközönség számára.

A Kádárta-Gyulafirátót kerékpáros nyomvonal az országos kerékpárút-hálózathoz tartozik. A Győrből egészen Veszprémig tartó kerékpárút elvezet a Balaton északi partjáig, és Őriszentpéteren fejeződik be. Az összefüggő nyomvonalnak köszönhetően nagyobb távolságokat is könnyen megtehetnek a kerékpározni vágyók.

Brányi Mária alpolgármester a péntek délelőtti sajtóeseményen elmondta: a beruházás keretében olyan pihenőhelyeket alakítottak ki, melyek a pihenésen túl a testedzésre is lehetőséget adnak, és a kerékpározástól függetlenül is hasznosítani tudják az érdeklődök.

Gyulafirátóton olyan eszközöket telepítettek a fitness parkba, mint például az evezőpad, vagy a derék- és csípőformáló gép, illetve kihelyeztek kerékpártámaszokat és padokat is a területen. A fitness parktól nem messze, egy eltérő felszerelésű pihenőhelyet is kialakítottak, a Győri út mentén, a temető mellett. Itt asztalokat, padokat és ivókutat is elhelyeztek a pihenni vágyó kerékpárosok részére.

Kádártán is zöld környezetben, a játszótér mellett alakították ki a fitness parkot, a rátótihoz hasonló eszközökkel.

A három pihenőpont kialakítására 39 millió forintot fordítottak, melyet teljes egészében a veszprémi önkormányzat biztosított önerőből.

Veszprém-Kádárta fitness park:

Feketeér utca, Csimorka utca Hrsz:8601,8602,860

Veszprém-Gyulafirátót pihenőhelyek:

fitness park - Vizi utca Hrsz:9708

pihenőpont - Buszforduló Hrsz:9546

Balogh Dóra
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.