Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Istenhez szállt a dal

2023. április 16. 14:50
Ez az a nap! mottóval rendeztek keresztény könnyűzenei napot a Veszprém Arénában szombaton.

A Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lépett Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt. 

Oláh GergőOláh Gergő

A telt házas rendezvény közönségét László Viktor, az Ez az a nap! alapítója köszöntötte. Mint mondta, Veszprémben most sok izgalmas dolog történik, ez a Dunántúl egyik bástyája, ahol Istennek különleges erődítményei vannak. Ez jól megmutatkozik azon is, hogy a szombati eseményre minden jegy elkelt. Veszprém olyan, mint a folyó partjára ültetett fa: a hit erősíti a várost, ennek a fának a levelei nem fognak elszáradni – fogalmazott. 

László Viktor elmagyarázta, mi a különbség egy másik kulturális koncert és az Ez az a nap! között: ők nem csak a szívükhöz és lelkükhöz közel álló művészeteket élvezik, hanem megszólítják az élő Istent, az itt elhangzó dalok közül pedig némelyik nemcsak itt a földön, hanem a mennyben is íródott.

Házigazdaként Hegedűs Barbara alpolgármester is  felszólalt. Megosztotta az emlékeit arról, amikor tizenévesként először vett részt Ez az a nap! koncerten, és megtapasztalta a közösségi élményt a zenei rendezvényen. Elmondta, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program egyik missziója a térség keresztény gyökereinek bemutatása. Az alpolgármester hisz abban, hogy a hit a mindennapi élet része, olyan áldás, ami segít megélni az örömöket és leküzdeni a nehézségeket. 

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

A rendezvény az EKF kiemelt támogatását élvezte, a MÁV és a Volánbusz járatain az ország minden részéről 2023 forintos jegyáron lehetett eljutni a programra. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus gospel Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus Tavaly kipróbálták, Veszprém pedig befogadta. Sőt, várakozásokon felüli teltházat csinált a Veszprém Arénában az első Gospel karácsony. Az USA-ból érkező színesbőrű énekesek akkor az év egyik legkülönlegesebb zenei élményét hozták el Veszprémbe, idén a szervezők megkísérlik megismételni a tavalyi előadást, néhány újítással. Ezekről is szó volt a hétfői sajtótájékoztatón, ahol bejelentették mindezt. 2023. november 13. 23:06 Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje Európa Kulturális Fővárosa Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje A legjobb ötbe került a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéje a Hollywood Music In Media Awards jelöltjei között. A gálát november 16-án tartják majd a filmek fővárosában. 2023. november 6. 13:54 Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Európa országaiból sereglenek a hegedűkészítő mesterek október 17-19. között Veszprémbe, hogy megmérettessék legszebben szóló hangszereiket. A rendezvény programjában nemzetközi szaktekintélyek előadásai, koncertek, hangszerkiállítás és hegedűhangzási verseny is szerepel. 2023. október 17. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.