Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
30°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
30°C

Istenhez szállt a dal

2023. április 16. 14:50
Ez az a nap! mottóval rendeztek keresztény könnyűzenei napot a Veszprém Arénában szombaton.

A Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lépett Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt. 

Oláh GergőOláh Gergő

A telt házas rendezvény közönségét László Viktor, az Ez az a nap! alapítója köszöntötte. Mint mondta, Veszprémben most sok izgalmas dolog történik, ez a Dunántúl egyik bástyája, ahol Istennek különleges erődítményei vannak. Ez jól megmutatkozik azon is, hogy a szombati eseményre minden jegy elkelt. Veszprém olyan, mint a folyó partjára ültetett fa: a hit erősíti a várost, ennek a fának a levelei nem fognak elszáradni – fogalmazott. 

László Viktor elmagyarázta, mi a különbség egy másik kulturális koncert és az Ez az a nap! között: ők nem csak a szívükhöz és lelkükhöz közel álló művészeteket élvezik, hanem megszólítják az élő Istent, az itt elhangzó dalok közül pedig némelyik nemcsak itt a földön, hanem a mennyben is íródott.

Házigazdaként Hegedűs Barbara alpolgármester is  felszólalt. Megosztotta az emlékeit arról, amikor tizenévesként először vett részt Ez az a nap! koncerten, és megtapasztalta a közösségi élményt a zenei rendezvényen. Elmondta, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program egyik missziója a térség keresztény gyökereinek bemutatása. Az alpolgármester hisz abban, hogy a hit a mindennapi élet része, olyan áldás, ami segít megélni az örömöket és leküzdeni a nehézségeket. 

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

A rendezvény az EKF kiemelt támogatását élvezte, a MÁV és a Volánbusz járatain az ország minden részéről 2023 forintos jegyáron lehetett eljutni a programra. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.