Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Petőfi-busz érkezett a magyar költészet napján

2023. április 11. 14:47
A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Művészetek Háza is megemlékezett a magyar költészet napjáról kedden.

Kedden érkezett meg a Színházkertbe az a busz, amit a Petőfi Irodalmi Múzeum indított országjáró körútra. A múzeum célja a rendhagyó térben megrendezett kiállítással, hogy az "úton levés" élményét összekapcsolja Petőfi életművével, aki maga is folyamatosan úton volt, és utazással kapcsolatos élményeit meg is írta műveiben. 

A kiállítótérben tíz emblematikus tárgyat mutatnak be, melyek a költő életének egy-egy "útkereszteződéséhez" kapcsolódnak, és ezekhez a tárgyakhoz válogattak verseket a szerző életművéből. 

Mindeközben a Kossuth utcán a Művészetek Háza várta a vállalkozó szelleműeket. Aki egy magyar költő egy verssorát vagy strófáját elmondta, a Vár Ucca Műhely folyóirat példányát kapta jutalmul.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
“Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… ma 16:28 Tegyük mámorossá az életet! Tegyük mámorossá az életet! A mód szinte majdnem mindegy, a lényeg, hogy ne féljünk megmerítkezni abban a boldogságban, amit egy elsőre szokatlan, mégis frissességet adó dolog hozhat az életünkben. Például az ékszerek. Erről szól a Művészetek Háza legfrissebb kiállítása. 2023. szeptember 24. 16:41 A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek cirkusz A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek Izgalmas, látványos, megmosolyogtató, de leginkább végtelenül szerethető volt az a produkció, amit a Together! cirkuszi előadássorozattal hozott Veszprémbe a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program. A szombati Kossuth utcai fináléhoz hasonlót pedig még nem látott Veszprém. Cikkünkben megpróbáljuk átadni, amit képeken keresztül lehet ebből. 2023. szeptember 24. 13:28 A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián kultúra A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián Összművészeti konferenciával kezdte meg az érdemi munkáját a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportja. 2023. szeptember 24. 8:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.