2023. június 8.
//
Medárd névnap

Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói

A cég tizenhárom munkavállalója szerzett kereskedői szakmai végzettséget a kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) együttműködésében duális felnőttképzés keretei között.

A cég és a centrum közös sajtótájékoztatón számolt be az eredményekről csütörtökön. 

Pap Máté, a VSZC kancellárja elmondta: a centrum feladata, hogy jól képzett munkaerőt biztosítson a térség munkaadóinak, és ebben kiemelt szerepet játszik a felnőttképzés is. Ebben az új szakképzési törvény nagyobb rugalmasságot biztosít, az oktatásszervezés és a tananyag terén is a piaci szereplők igényeihez igazodtak. Pap felhívta a figyelmet arra, hogy 2020 óta az első két szakma és egy szakképesítés ingyenesen elérhető mindenki számára – függetlenül attól, hogy 2020 előtt hány szakmával rendelkezett. A felnőttképzésbe a vállalatok úgy tudnak bekapcsolódni, hogy duális partnerként maga a cég is részt vesz munkavállalóinak gyakorlatorientált képzésében. 

Kerekes Attila, Pap Máté, Kavalecz GáborKerekes Attila, Pap Máté, Kavalecz Gábor

Kavalecz Gábor, a VSZC főigazgatója hangsúlyozta, hogy minőségi oktatás történik munkavállalói környezetben, amelyhez a Jendrassik-Venesz Technikum biztosítja az oktatókat. A képzettek projektfeladatokban dolgoznak, nem különül el élesen a gyakorlati és az elméleti oktatás. A centrum jelenleg 150 partner céggel működik együtt, és nagyságrendileg háromezren vesznek részt jelenleg ebben a felnőttképzési rendszerben. 

Kerekes Attila, a Komfort-Bázis kft. ügyvezető igazgatója elárulta: a cégnek az a stratégiája, hogy a saját munkavállalóit segítse magasabb képzettségi szintre eljutni. A duális képzés keretében tavaly kezdtek együttműködésbe a szakképzési centrummal, és minőségi képzési helyet biztosítanak a tanulóknak.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Szakmákkal ismerkedhettek a továbbtanulásban gondolkozó fiatalok
Szakmákkal ismerkedhettek a továbbtanulásban gondolkozó fiatalok
Harmadik alkalommal rendezte meg a Szakmaszombatot a Veszprémi Szakképzési Centrum a Jendrassik-Venesz Technikumban szombaton.
Intenzív kurzust indít a Balatoni Gasztroakadémia
Intenzív kurzust indít a Balatoni Gasztroakadémia
A Veszprémi Szakképzési Centrum csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolában.
A szakképzés nem valaminek a vége, hanem egy fontos állomás a karrierben
A szakképzés nem valaminek a vége, hanem egy fontos állomás a karrierben
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Pannon Egyetemmel összefogva pályaválasztási és szakmabemutató napot szervez október 18-án a veszprémi felsőoktatási intézmény aulájában. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők kitértek a szakképzésben rejlő lehetőségekre, a szakmák megbecsülésére, valamint az átjárhatóságra a szakképzés és az egyetemi képzés között.
Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Ismét megszervezte a szakmákat, a szakképzést népszerűsítő rendezvényét a Veszprémi Szakképzési Centrum szombaton, a Jendrassik-Venesz iskolában.
A szakmáké volt a főszerep szombaton Veszprémben
A szakmáké volt a főszerep szombaton Veszprémben
Első alkalommal szervezte meg a Veszprémi Szakképzési Centrum a Szakmaszombat nevű nyílt napját, ahol a VSZC Jendrassik-Venesz Technikumban közel 70 szakmával ismerkedhettek meg a fiatalok. A rendezvény az eső ellenére is számos látogatót vonzott, az ismétlésre pedig már egy évet sem kell várni.