Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Intenzív kurzust indít a Balatoni Gasztroakadémia

2023. február 3. 4:00
A Veszprémi Szakképzési Centrum csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskolában.

Bonbonok, pohárkrémek, tányérdesszertek és torták készítését sajátíthatják el a jelentkezők a négynapos intenzív képzésen. A részletekről elsőként Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja számolt be. Visszaemlékezett, egy évvel ezelőtt három „tóparti” szakképzési centrum összefogásával alakult meg a Balatoni Gasztroakadémia, így a Veszprémi Szakképzési Centrum, a Siófoki Szakképzési Centrum és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum együttesével. Az egyik jelentős célkitűzés az volt, hogy elit képzést biztosítsanak, valamint, hogy a szakma megszerzése után ne legyen senki pályaelhagyó.

A SÉF kapta most azt a lehetőséget, hogy a szóban forgó kurzusok szervezésében részt vegyen, a helyszínt biztosítsa. Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott, a szakképzésben a jövő, az akadémia pedig a legújabb trendeket „tálalja”.

Németh Katalin, a SÉF igazgatója kifejtette, nagy felelősség a kezdeményezés, hiszen az infrastrukturális háttér stabil alapokon kell álljon. A képzésre a szakma legnevesebb képviselői jönnek, akik nem sajnálják tudásukat megosztani. A Balatoni Gasztroakadémia égisze alatt magalakul az úgynevezett Junior szekció is: a még tanulmányaikat végző, de kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó fiatalok fejlődése érdekében.

A Balatoni Gasztroakadémia célcsoportja elsősorban olyan már gyakorló szakemberek, akik aktívan részt vesznek a termelésben, vagy saját műhelyükkel mikro- és kisvállalkozóként, vagy nagyobb kiszolgálóegységekben. Ez azt is jelenti, nem hobbiképzésekről van szó.

Idén két kurzus is lesz, Jakabfi Dáviddal és Streit Krisztinával már mindenképpen találkozhatnak az érdeklődők. A 10-10 fős kurzusokat teljesítők idén A Balaton cukrásza – Le Patissier du Lac Balaton címet szerzik meg a kurzus elvégzését igazoló két, magyar – angol nyelvű tanúsítványukkal.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.