Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

A Szűzanyához imádkoztak a békéért a Rab Mária forrásnál

2023. január 15. 0:43
Veszprém ikonikus szabadtéri misehelyén, a Rab Mária forrásnál tartottak szentmisét szombaton délben. Nagy Károly atya a szentbeszédében arra kérte a híveket, a Szűzanyához imádkozzanak azért, hogy béke legyen a világban.

A veszprémi Hét Domb Egyesület, akik a szabadtéri misét is szervezték az ünnepi esemény előtt az 1943-ban a Don-kanyarnál elesett magyar katonákra emlékeztek oly módon, hogy a levéltár épületétől indulva 15 stáción át sétáltak ki a város határában lévő forráshoz, ezt a sétát a Hősök Kresztútjának is nevezik.

A szikrázó napsütésben rendezett szentmisét Nagy Károly atya celebrálta, ő szentbeszédében elsősorban Szűz Máriához való imádságokra hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a világ láthatóan beteg, a Szűzanya pedig ebbe tud beleszólni és segíteni az emberiségen, ha imáinkon keresztül kérjük rá.

Nagy Károly felhívta a figyelmet olyan jelenségekre is, amelyekből kitűnik, hogy a kereszténységet hányan és milyen sok irányból támadják, többek közt a pápaság intézményét is, pedig ennek a védelmére szólított fel a Szűzanya az egyik 20. századi jelenésekor.

Az atya példaként XVI. Benedek pápa temetését hozta fel, ahol sok bírálat érkezett elsősorban a médiából, hogy egy nyugalmazott pápa temetési szertartása miatt miért van szükség ekkora „felhajtásra”, ezzel szemben pedig megemlítette, hogy néhány nap eltéréssel az ünnepelt brazil futballsztár temetése kapcsán nem merültek fel ilyen jogtalan kritikák ez pedig mindenképpen morális romlottságnak a jele.

A szentbeszéd végén még egyszer emlékeztetett arra, hogy az ukrajnai háború mielőbbi lezárásáért is imádkozni kell a Szűzanyához, aki „mennyei postásként” viszi az emberek kéréseit.

Hogy miért is különleges hely a keresztényeknek a Rab Mária forrás és mi a legendája ennek a helynek, arról korábbi cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó cikk
Így tűnt el, majd éledt újjá Veszprém eldugott kegyhelye
Létezik egy eldugott kegyhely Veszprémben, ahol a legenda szerint Szűz Máriával beszélgethetnek a hívők. A Rab Mária forrás története egy ártatlanul elítélt fiatal nőtől indult és a több évtizednyi feledés után az utóbbi években ismét kezdi visszanyerni régi fényét.
Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   ma 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! ma 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. ma 10:59 Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Gizella-napok Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.   tegnap 17:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.