Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C

Művészettel az elesettekért

2022. december 11. 12:05
A Jónak lenni jó! mozgalomhoz kapcsolódva tartotta meg hagyományos gyertyafényes adventi koncertjét a Zonta Club Veszprém szombat este a Pannon Egyetem aulájában.

A klub történetében immár régi tradíciónak számít az adventi gyertyafényes koncert: a mostani már a 25. alkalom volt, amelyet ezúttal különleges módon a a Rotary és Lions Clubok támogatásával szerveztek meg a közmédia Jónak lenni jó! kampányához kapcsolódva. A cél mindhárom klub esetében azonos: önkéntes munkával segíteni a hátrányos helyzetben, illetve a fogyatékkal élőket, valamint felkarolni a művészetet, így a jegybevételből befolyt összeggel is egy ennek a kritériumnak megfelelő szervezetet támogattak: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét.

Az eseményen részt vevő Porga Gyula polgármester szerint ugyanakkor a klub nemcsak egyszer, a támogatottaknak ad, hanem háromszorosan is: a jelenlévőknek egy szép élményt, valamint példát és reményt is, hogy lehet máshogy cselekedni, lehet szebb a világ. Erre a reményre pedig nagyon nagy szükségünk van, amikor a környezetünkben csupa nehézséggel nézünk szembe.

Mégis, Veszprémben ez a mostani, reménnyel teli várakozási idő nemcsak a karácsonyra utal, de más szempontból is várjuk a jövőt, hiszen alig néhány hét, és kezdetét veszi a régió Európa Kulturális Fővárosa programja, amely biztosítja, hogy ebben a nehéz időszakban is több jusson nekünk a jóból – vélekedett a városvezető.

A gyertyafényes adventi koncerten a hagyományoknak megfelelően a Kováts Péter vezette Mendelssohn Kamarazenekar muzsikált, valamint közreműködött a Magyar Rádió Gyermekkórusa.

A múlt héten egyébként egy másik akciót is hirdetett a Zonta: a Veszprémi Művész Céh tagjai állították ki alkotásaikat a Petőfi Színházban, két művet pedig a megyében élő vakok és gyengén látók számára ajánlottak fel a művészek. A tárlat december 15-ig még megtekinthető a teátrum aulájában.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. ma 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. tegnap 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. tegnap 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.