2023. március 29.
//
Auguszta névnap

A veszprémi családokat várja a Manófaktúra a Hangvillában

2022. december 8. 12:04
HybridCycle
December 18-án a veszprémi Hangvillába költözik a Manófaktúra, hogy a tudatos karácsonyi készülődésre tanítsa a város összes gyerekét. Az egész napos ingyenes családi programon kreatív kézműves foglalkozásokkal, közös zenéléssel és a Hahó Együttes koncertjével várják az érdeklődőket.

A Manófaktúra egy olyan hely, ahol nemcsak egymásra, hanem a környezetünkre is figyelünk. Vidám hangulatban telnek a mindennapok, karácsonyi készülődéssel, közös zenéléssel, kézműveskedéssel, barkácsolással és játékkal. Fontos azonban, hogy a Manófaktúrában nem szeretjük a szemetelést és a pazarlást: mindent, amit a szemetesbe dobnánk megvizsgálunk, összedugjuk a fejünket és megpróbálunk a hulladékból is valami szép, új ajándékot készíteni — olvasható a programot ismertető leírásban.

Itt a karácsony!

Ajándékok, karácsonyfa, fénybe borult utcák, édes sütemények, finom falatok, családi találkozók, dekorációk, kellemes illatok és ünnepi készülődés. Az év végéhez közeledve mindannyian várjuk, hogy szeretteink körében készülődve, ünneppel zárjuk az esztendőt. Karácsonykor egyfajta jutalmaként a mögöttünk álló hónapok fáradalmainak, hálával tekintünk a múlt sikereire és a jövő terveire, céljaira.

Az adventi, karácsonyi időszakot azonban nem feltétlenül a takarékos megoldások, tudatos döntések jellemzik. A szép pillanatokhoz, vásárlási láz, mértéktelen fogyasztás, maradék halmok és sok esetben stressz, megfelelési kényszerek társulnak. Bár a tudatos életmód fogalmának térhódítása már számos fogyasztói kategóriában megfigyelhető, a karácsonyi készülődés során azonban még nem ez az elsődleges szempontunk.

Hogyan népszerűsíthető széles körben, hogy az újrahasznosított inkább menő mintsem ciki, az újrafelhasznált pedig sokszor jobb, mint a vadonatúj? Hogyan találhatunk olyan megoldásokat karácsonykor is, amikkel stresszmentesebb, boldogabb és tudatosabb lehet az ünnep? Mutatunk egy programot, ahol közösen indulhat el a családi ünnepi hangolódás!

Vár a Manófaktúra!

December 18-án egy igazi “zöld karácsonyi” program várja az ünnepre készülődőket a Hangvillában. A Manófaktúrában kicsik és nagyok ismerkedhetnek meg a környezettudatos dekoráció és ajándék készítés fortélyaival. A kreatív kézműves foglalkozásokon megtanulhatják a gyerekek, hogyan is lehet okos ötletekkel a hulladékból ajándék.

PROGRAM

Kreatív kézműves foglalkozások: 10:00-16:00 óráig

1. Öltöztesd fel az idei karácsonyfát hulladékból!

Újrahasznosított karácsonyfadíszeket alkothatunk a Zöld Karácsony workshopon, ahol a maradék anyagokból, tobozokkal és fenyőágakkal készülnek el az igazi, zöld ünnepi díszek, apró ajándékok.

2. Készíts kerámia kincseket ajándéknak!

A KulturMáz workshopon előkészített kerámiatárgyak díszítését, speciális festését ismerhetjük meg. A domborminták és a színek végtelen kreatív lehetőséget rejtenek magukban az egyedi ötletek megvalósítához.

3. Alkoss kupakból ékszert vagy dekort!

A HybridCycle több helyszínen gyűjtött kupakot, amelyek most új funkciót kaphatnak. A Kupakabana workshopon megtanulhatjuk, hogy a hulladék ismét lehet értékes és kis előkészítéssel, darálással, préseléssel ékszerek, kulcstartók, díszek alapanyaga lehet.

4. Szerezz új élményeket az ünnepi időszakra!

A Klímapunk workshopon kipróbálhatjuk, hogyan is működik a jövő városa. Különböző városi szereplők karaktereibe bújva szimulálunk egy jövőtervezési megbeszélést és az ötletekből közösen állítjuk össze a “klímapunkok közösségi stratégiáját”.

5. Rendhagyó Száljáték

Hegedűn és csörgődobon ezúttal színes fonalakkal játszhatunk. Dallamok helyett most karkötőt, körsálat készítünk.

6. Legyen a tiéd a legszebb mézeskalács!

Díszítsd fel velünk Veszprém legízletesebb mézeskalácsait és vidd haza a karácsonyfa alá. Legyen az fehér vagy színes máz, apró csillogó cukorka, mindent megtalálsz. Már csak egy kis fantázia kell!

HangSzerelde: 10:30-16:00 óráig

10:30 Hahó Együttes koncertje

A karácsonyi időszak beindításához az első akkordokat a Hahó Együttes hozza a Hangvillába december 18-án délelőtt. Vidám hangulat és ismerős dallamok, fontos üzenetekkel környezetvédelemről, barátságról, szeretetről és az ünneplésről.

13:00 Bélaműhely: Hangszercsépelő - zenei workshop

15:00 BélaMűhely: Karmester játék és koncert - közösségi zeneélmény

A délutáni órákban a Manófaktúrában új hangszereket keltünk életre és ki is próbáljuk azokat. A Béla Műhely zenészeivel az ÚjraHangSzerelde workshopon gégecsőből és konzervből készülnek a hangszerek, majd egy rögtönzött koncerten együtt szólaltatjuk meg a Manófaktúra új zenekarát.

A legkisebbeket egész napos színező és mesekuckó is várja!

December 18-ig és a helyszínen különböző meglepetésekkel, nyereményekkel készülnek a szervezők. December 15-ig rajzpályázatukra várják a manós, karácsonyi alkotásokat, a legjobbakat pedig a Manófaktúra ajándékcsomagjaival jutalmazzák. A Hangvillában élménygyűjtő akció is várja a gyerekeket, ahol öt pecsétért már szintén ajándék jár.

További részletek a HybridCycle közösségi oldalain és a kapcsolódó Facebook-eseményben olvashatók.

vehir.hu

További cikkek

Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Újabb két várost vettek be az óriás szelektív gyűjtőpontok: ide költözött a különleges öko-kiállítás
Újabb két várost vettek be az óriás szelektív gyűjtőpontok: ide költözött a különleges öko-kiállítás
Régi vasaló, elromlott fülhallgató, flakonok, tönkrement hosszabbító, törött porszívócső, repedt vödör és több tucat zsák régi ruha és háztartási textil is került a CLC kültéri gyűjtőpontjaiba - mondta el az akciót szervező csapat az első hónap zárása után.
Vár a Manófaktúra! - Karácsonyi rajzpályázat gyerekeknek
Vár a Manófaktúra! - Karácsonyi rajzpályázat gyerekeknek
A Manófaktúra egy olyan hely, ahol nemcsak egymásra, hanem környezetükre is figyelnek. Vidám hangulatban telnek a mindennapok, karácsonyi készülődéssel, közös zenéléssel, kézműveskedéssel, barkácsolással és játékkal.
Szerezz új élményeket az ünnepi időszakra, környezettudatosan!
Szerezz új élményeket az ünnepi időszakra, környezettudatosan!
Ajándékok, karácsonyfa, fénybe borult utcák, édes sütemények, finom falatok, családi találkozók, dekorációk, kellemes illatok és ünnepi készülődés. Az év végéhez közeledve mindannyian várjuk, hogy szeretteink körében készülődve, ünneppel zárjuk az esztendőt, egyfajta összegzéseként a mögöttünk álló hónapok fáradalmainak, hálával tekintve a múlt sikereire és a jövő terveire, céljaira.
Jövő egyetem, bioműanyag, függőleges erdő és műgyűjtés: ilyen volt az első Trash Art meetup Veszprémben
Jövő egyetem, bioműanyag, függőleges erdő és műgyűjtés: ilyen volt az első Trash Art meetup Veszprémben
November 25-én rendezte meg a HybridCycle az első Trash Art meetupot a veszprémi Hangvillában. A rendhagyó rendezvényen sokszínű programok közül válogathattak kicsik és nagyok, egészen 19 óráig.