2023. június 3.
//
Klotild névnap

A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin

2022. december 1. 10:03
December első hétvégéjén rendezik meg az idei Mikulás-ralit. A Nagylőtér és a Kislőtér mellé hosszú kihagyás után visszatér a Gyártelep gyorsasági. Mindhárom szakaszt kétszer kell teljesítenie az indulóknak.

Az óriási szurkolótáborral rendelkező Bútor-Tagai kettős fél évvel a nyári Székesfehérvár-Veszprém-rali, majd egy évvel nagy esése után, újra az ominózus pályán áll rajthoz álmai autójával. A többszörös magyar bajnok ismét örömautózásra készül a Citroën C3 WRC-vel. 

2022-ben eddig kétszer láthattunk a Mecsek-ralin és Veszprémben. Most újra ezeken a pályákon lesztek éles bevetésen.

Igen, mindkét versenyt nagyon élveztük, most indult a téli kis kétversenyes sorozatunk. A Santa Domenica Rally Show-n voltunk, sikerült megnyernünk, jó kis bemelegítés volt a Mikulás-ralira. Pénteken érkezünk a tesztre. Már a pénteki nap is fontos a számukra, hiszen az ENEOS promóciójának nyertesei ülhetnek be a WRC-be navigálni. Majd indul a szokásos menetrend, szombaton tréning, vasárnap verseny, ahol ismét nagyon jó pályákon versenyzünk. A versenykiírás szerint pont a két kedvencem, a Nagylőtér és a Kislőtér szerepel, sőt Királyszentistván is benne van, amit szintén nagyon szeretek. Mindhárom pálya nagyon közel áll hozzám, és mindegyiket várom. 

Az autóval volt teendő? Hogy áll?

Az autó százszázalékos, teljesen fel van készítve, minden ugyanolyan, mint a Veszprém-ralin volt, annyi csak, hogy puhább keverékű gumikkal megyünk, mert az időjárás és a hőmérséklet ezt kívánja. 

Mindenképpen szeretnénk gondmentesen, de gyorsan menni. Egyáltalán nem fogok spórolni, megyek a látványra és a tempóra is, remélem nagyon sok ember lesz, és tudunk önfeledten autózni.

Az idei évben kitűzött terveiteket teljesítettétek?

2022-es célunk a pécsi és a veszprémi verseny és most a santa-domenicai is jól sikerült, mindet nagyon élveztük, így várom a záró futamot is, ami inkább „hobbistább” jellegű. Az előző megmérettetéseken se vívtunk élethalál harcot, próbáltunk látványosan és biztonságosan menni, de ez a mostani még inkább alkalmasabb erre. Tavaly sajnos nem tudtunk a Mikulás Rallye-n indulni, mert az előtte lévő teszten felborultam, és utána egy komolyabb újjáépítési procedúra zajlott. Nagyon sajnáltam, hiányzott, de remélem az idén ez sokkal gördülékenyebb lesz, és simán meg tudjuk ugrani a feladatot. A Santa Domenica Rallye show-n Makai Gergővel mentem, ő volt az alkalmi navigátorom, de a Mikulás-ralin visszaáll a régi rend, Tagai Robi fog navigálni.

Mikulás-rali 2022 időterv, útvonal, program

December 4., vasárnap

GY1 GY4 Nagylőtér 08:33 11:55
GY2 GY5 Gyártelep 09:11 12:33
GY3 GY6 Kislőtér 09:49 13:11
Díjkiosztó 17:30

További részletek az esemény hivatalos oldalán.

vehir.hu

További cikkek

Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin
Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin
Bútor Róbert nyerte az idei Mikulás-ralit, miután nagy csatában legyőzte Klausz Kristófot, a harmadik helyet magabiztosan szerezte meg László Martin.
Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás-ralit
Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás-ralit
Mind az öt szakaszt megnyerve zárt a veszprémi Mikulás-rali élén Klausz Kristóf és Csányi Botond.
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Nagy küzdelmet és az utolsó másodpercekig tartó izgalmakat hozott a magyar ralibajnokságot záró Mikulás-rali. A Next Auto Polo GTI R5-tel versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László végig vezették a mezőnyt és magabiztos győzelmet arattak.
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
A vasárnapi Mikulás-rali végeredménye már biztosan nem változik, az országos bajnokság hivatalos végső sorrendjére azonban még néhány napot várni kell Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint.
Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok
Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok
A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte a vasárnapi Mikulás-ralit, az országos bajnokság idei utolsó futamát, a bajnoki címet pedig a versenyen negyedikként záró Hadik András, Kertész Krisztián duó szerezte meg.