2023. január 31.
//
Marcella névnap

Kapcsolódj be! Trash Art Meetup a Hangvillában november 25-én

2022. november 24. 13:10
A HybridCycle a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve rendezi meg művészet és fenntarthatóság fókuszú eseményét, a Trash Art Meetup-ot. November 25-én délelőtt 10 és este 6 óra között öt izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel, öt FlashTalks előadással, azaz 20 perces, rövid, mozgalmas előadással, öt kreatív workshop foglalkozásokkal, ahol a hulladék az alapanyag, illetve egész napos mozival várják az érdeklődőket Veszprémben, a Hangvillában.

A kerekasztal beszélgetéseken érintik a fenntartható művészet témakörét, alkotó és galerista szemszögből is. Neves magyar műgyűjtők olyan kérdéseket vitatnak meg a meetup alkalmával, hogy a műgyűjtésben lehet-e szempont a fenntartható művészet, illetve lehet-e műkereskedelmi értéke egy trash art műalkotásnak.  Emellett szó esik  az oktatási rendszerben dolgozók felelősségvállalásról és a fenntartható design fogalmáról is.

November 25-én művészekkel, szakemberekkel és ismert előadókkal járják körbe a művészet és a fenntarthatóság kapcsolatát vizsgáló témákat. A FlashTalks előadásokon többek között bemutatja Sárvári Zita a nagysikerű Youhu kiállítást, Herbert Anikó mesél a papír készítésről és a kombucha biobőr (bioműanyag) használatáról. A nap folyamán recycling, kézművés workshopokon keresztül ismerkedhetnek meg a résztvevők a kreatív újrahasznosítás lehetőségeiről, kipróbálhatják milyen technikákkal készülhet karácsonyfadísz, fülbevaló, párna vagy éppen kosár és kulcstartó hulladékokból. Kikapcsolódásképp a moziteremben több filmvetítéssel is készülnek a szervezők: Én Vagyok Greta; A jövő gyermekei.

A részletes program a HybridCycle oldalán található, ahol válogatni is lehet a különböző topikok közül. További információk a Facebook-eseményben. A rendezvény programjai ingyenesek!

vehir.hu

További cikkek

A veszprémi családokat várja a Manófaktúra a Hangvillában
A veszprémi családokat várja a Manófaktúra a Hangvillában
December 18-án a veszprémi Hangvillába költözik a Manófaktúra, hogy a tudatos karácsonyi készülődésre tanítsa a város összes gyerekét. Az egész napos ingyenes családi programon kreatív kézműves foglalkozásokkal, közös zenéléssel és a Hahó Együttes koncertjével várják az érdeklődőket.
Vár a Manófaktúra! - Karácsonyi rajzpályázat gyerekeknek
Vár a Manófaktúra! - Karácsonyi rajzpályázat gyerekeknek
A Manófaktúra egy olyan hely, ahol nemcsak egymásra, hanem környezetükre is figyelnek. Vidám hangulatban telnek a mindennapok, karácsonyi készülődéssel, közös zenéléssel, kézműveskedéssel, barkácsolással és játékkal.
Szerezz új élményeket az ünnepi időszakra, környezettudatosan!
Szerezz új élményeket az ünnepi időszakra, környezettudatosan!
Ajándékok, karácsonyfa, fénybe borult utcák, édes sütemények, finom falatok, családi találkozók, dekorációk, kellemes illatok és ünnepi készülődés. Az év végéhez közeledve mindannyian várjuk, hogy szeretteink körében készülődve, ünneppel zárjuk az esztendőt, egyfajta összegzéseként a mögöttünk álló hónapok fáradalmainak, hálával tekintve a múlt sikereire és a jövő terveire, céljaira.
Jövő egyetem, bioműanyag, függőleges erdő és műgyűjtés: ilyen volt az első Trash Art meetup Veszprémben
Jövő egyetem, bioműanyag, függőleges erdő és műgyűjtés: ilyen volt az első Trash Art meetup Veszprémben
November 25-én rendezte meg a HybridCycle az első Trash Art meetupot a veszprémi Hangvillában. A rendhagyó rendezvényen sokszínű programok közül válogathattak kicsik és nagyok, egészen 19 óráig.
Tovább utazik a Tiszta Balaton, tiszta művészet vándorkiállítás
Tovább utazik a Tiszta Balaton, tiszta művészet vándorkiállítás
Mit tehet a kultúra és a művészet a környezetvédelemért? Hogyan törekszik egy keramikus, festőművész vagy egy giga fesztivál arra, hogy minél fenntarthatóbbak legyenek? Hogyan alkotnak a hazai művészek? A HybridCycle ezekre a kérdésekre hivatott válaszokat keresni a szerteágazó művészeti programjaikon.