2023. január 28.
//
Károly, névnap

Haditorna sportversenyt rendeztek középiskolásoknak

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése-, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében, a Magyar Honvédség a 2022/2023-as tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. A Veszprém megyei fordulónak a Honvéd Sporttelep adott otthont szerdán, ahol 15 középiskolás csapat mérte össze erejét.

A 15 csapatra számos feladat vár, többek között kézigránát-dobás, lövészet, akadályfutás és fegyveres váltófutás feladatokban is remekelniük kellett, továbbá elsősegélynyújtási feladatokkal és honvédelmi totóval is találkoztak a megmérettetés során.

"Szerencsés helyzetben vagyunk, az elmúlt időszakban volt, hogy tűzött a Nap, és az volt a probléma, nagyon sokszor viszont előfordult, hogy szakadó esőben kellett végrehajtani a feladatokat. Azt gondolom, hogy idén ideális volt minden körülmény, és azt látjuk, hogy a fiatalok élvezik a versenyt és felkészültek érkeztek" - mondta el Soós Gyula alezredes, a veszprémi Toborzó Központ vezetője a honvedelem.hu-nak.

A kadétok között voltak olyan versenyzők, akik második, esetleg harmadik alkalommal vettek részt a haditornán, az ő céljuk az volt, hogy a nap végére a dobogón ünnepelhessék kitartó munkájukat. A tapasztaltabb versenyzők motiválták és ösztönözték az újoncokat, ezzel olyan csapategység alakult ki, ami legalább annyit ér, mint az aranyérem.

Az eredményhirdetésen a Pápai Faller Jenő Technikum Szakképző Iskola és Kollégium versenyzői örülhettek, hiszen ők bizonyultak a legjobbaknak, és ezzel kivívták az indulási jogot az országos versenyre.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Mindannyian lehetünk a saját életünk hősei
Mindannyian lehetünk a saját életünk hősei
A magyar sport és a magyar honvédelem napjához kapcsolódva rendez Toborzó Emlékfutás néven katonai váltófutást a Magyar Honvédség, az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör május 6. és 20. között szerte az országban. Szombat este Veszprémbe is megérkeztek a futók, ahol az I. világháborús hősök emlékművénél tartott koszorúzással kötötték össze az eseményt.
Több mint 4000 német és magyar katona talált végső nyugalomra a Vámosi úti temetőben
Több mint 4000 német és magyar katona talált végső nyugalomra a Vámosi úti temetőben
A német-magyar katonatemető 26 évvel ezelőtt jött létre Veszprémben. A város csütörtökön kapott emlékplakettet az emlékmegőrzésben végzett munkájáért.
Katonásan küzdöttek a fiatalok
Katonásan küzdöttek a fiatalok
A Magyar Honvédség és a társadalmi kapcsolatainak erősítése, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében hagyományosan megrendezi az Országos Haditorna Versenyt fiatalok bevonásával. A Veszprém megyei döntőt kedden tartották a megyeszékhelyen, amelyet a várpalotai PSZC Faller Technikum diákjai nyertek meg.
Veszprém felett is gyakorlatoznak a britekkel a magyar Gripen pilóták
Veszprém felett is gyakorlatoznak a britekkel a magyar Gripen pilóták
A kecskeméti repülőbázis Gripen pilótái október 25-ig az ország több pontján, köztük Veszprém felett is felett gyakorlatoznak a Brit Királyi Légierővel.
Jövő héten Veszprém felett is gyakorlatoznak a Gripenek
Jövő héten Veszprém felett is gyakorlatoznak a Gripenek
A kecskeméti repülőbázis Gripen pilótái 2021. február 15-18. közötti időszakban - az éves kiképzési tervnek megfelelően - délutáni és éjszakai repüléseket hajtanak végre - írja a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis a Facebookon.