Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Haditorna sportversenyt rendeztek középiskolásoknak

2022. október 8. 12:00
A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése-, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében, a Magyar Honvédség a 2022/2023-as tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. A Veszprém megyei fordulónak a Honvéd Sporttelep adott otthont szerdán, ahol 15 középiskolás csapat mérte össze erejét.

A 15 csapatra számos feladat vár, többek között kézigránát-dobás, lövészet, akadályfutás és fegyveres váltófutás feladatokban is remekelniük kellett, továbbá elsősegélynyújtási feladatokkal és honvédelmi totóval is találkoztak a megmérettetés során.

"Szerencsés helyzetben vagyunk, az elmúlt időszakban volt, hogy tűzött a Nap, és az volt a probléma, nagyon sokszor viszont előfordult, hogy szakadó esőben kellett végrehajtani a feladatokat. Azt gondolom, hogy idén ideális volt minden körülmény, és azt látjuk, hogy a fiatalok élvezik a versenyt és felkészültek érkeztek" - mondta el Soós Gyula alezredes, a veszprémi Toborzó Központ vezetője a honvedelem.hu-nak.

A kadétok között voltak olyan versenyzők, akik második, esetleg harmadik alkalommal vettek részt a haditornán, az ő céljuk az volt, hogy a nap végére a dobogón ünnepelhessék kitartó munkájukat. A tapasztaltabb versenyzők motiválták és ösztönözték az újoncokat, ezzel olyan csapategység alakult ki, ami legalább annyit ér, mint az aranyérem.

Az eredményhirdetésen a Pápai Faller Jenő Technikum Szakképző Iskola és Kollégium versenyzői örülhettek, hiszen ők bizonyultak a legjobbaknak, és ezzel kivívták az indulási jogot az országos versenyre.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Hamarosan olyan légvédelmi rendszer figyeli Veszprém légterét is, mint Izraelét honvédelem Hamarosan olyan légvédelmi rendszer figyeli Veszprém légterét is, mint Izraelét Sőt, egész Magyarország területét, ugyanis a magyar kormány még tavaly írta alá azt a szerződést, aminek értelmében hazánkba is telepítik azt a radarrendszert, amit jelenleg a legmodernebb ilyen technológiaként tartanak számon, és aminek működését az utóbbi időben az izraeli harcokban az egész világ láthatta. 2023. október 12. 13:34 Katonásan helyt álltak a fiatalok honvédelem Katonásan helyt álltak a fiatalok A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Magyar Honvédség a 2023/2024-es tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. Veszprém vármegyében ezúttal a balatonfűzfői VSZC Öveges József Technikum diákjai voltak a legkatonásabbak. 2023. október 8. 11:16 Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt A korábbi honvédelmi miniszter által a gyulafirátótiaknak tett ígéretek valóra váltását várják az ellenzéki frakciók. 2023. július 13. 16:22 Magyarország nem csak haditechnológiát vesz, hanem a képességet, hogy megvédje magát honvédelem Magyarország nem csak haditechnológiát vesz, hanem a képességet, hogy megvédje magát „Valakik azt mondják, hogy nekünk mindenről csak a béke jut eszünkbe, de nem tágítunk az álláspontunktól.” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese Veszprémben szerda délután, amikor a Polgári Szalon vendége volt. A beszélgetésen szóba került az is, hogy Oroszország miért most és miért így támadta meg Ukrajnát, hogy milyen alapvető háborús stratégiai elvet hagytak figyelmen kívül. Valamint az is, hogy hol tart most a magyar haderőfejlesztés, továbbá a NATO-ról is új megközelítésben esett szó. 2023. június 30. 11:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.