Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Az eső sem mosta el a jó hangulatot Kádártán

2022. augusztus 20. 4:00
A kádártaiak egy jó hangulatú piknikkel egybekötött kenyérszentelő ünnepséget tartottak az államalapítás alkalmából pénteken délután.

Eredetileg a Gelemér utcai parkba szervezte a Közösség Kádártáért Egyesület a Szent István-napi piknikjét és kenyérszentelő ünnepségét, viszont a péntek délutánra megérkező hidegfront miatt gyorsan át kellett írni a terveket és végül a helyi közösségi ház adott otthont az eseménynek.

A helyieket láthatóan nem zavarta meg különösebben ez a változás, ugyanis így is szép számmal érkeztek családosak és idősebb lakosok is az eseményre.

Idén első alkalommal az Agóra Kulturális Központtal közösen szervezték meg a helyi civilek a programjukat, amelyből gyermekjátékok, táncos fellépések és az elmaradhatatlan gasztronómiai elemek sem hiányoztak.

Tósakiné Kovács Aranka, a civil egyesület vezetője portálunknak elmondta, számos helyi lakos mozdult meg a szervezésnél is, kiváltképp ami az ételek és italok kínálatát illeti, ők sütötték a langallót, főzték a bablevest, valamint borkóstolót is tartottak.

A kulturális programok között helyet kapott a gyulafirátóti Tikhegyi Gyöngycsibék gyermek táncműsora is Dékmárné Forgács Zsuzsanna vezetésével, illetve a Szent István-nap alkalmából Wessetzky Szabolcs lelkész megáldotta az újkenyeret.

A lelkész kiemelte, Szent István-nap és az azáltal hirdetett üzenet különösen fontos a jelenlegi felbolydult világban. A becsületesség, a megbékélés, amit Krisztus is hirdetett, valamint az, amit az újkenyér is hordoz magában: a munka megbecsülése.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A nemzetiségek is küzdöttek a magyar szabadságért 1848 A nemzetiségek is küzdöttek a magyar szabadságért Az 1848-as szabadságharc győzelméért bőven harcoltak olyanok is, akiknek vérében nem csak magyar vér csörgedezett. Közülük az örmények főleg kitűntek, nem véletlen, hogy az aradi vértanúk közül kettő tábornok is ilyen nemzetiségű volt. Az ő leszármazottjaik, a ma Veszprémben élő örmény nemzetiségűek kiegészülve a lengyel társaikkal szerveztek péntek délután ünnepi megemlékezést a Török Ignác utcai emlékműhöz. 2024. március 16. 10:56 Orbán Viktor: háború vagy béke? 1848 Orbán Viktor: háború vagy béke? Háború vagy béke, brüsszeli járszalag vagy a magyar szabadság között kell dönteni a június 9-i európai  választáson - jelentette ki a miniszterelnök pénteken, az 1848/49-as forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából rendezett állami díszünnepségen a Múzeumkertben. A kormányfő ünnepi beszédében azt mondta: Petőfiék óta minden magyar nemzedék és minden magyar fiatal számára eljön az idő, amikor dönteni kell. 2024. március 15. 13:11 Porga Gyula: túlélésünk záloga, hogy szeressük önmagunkat! 1848 Porga Gyula: túlélésünk záloga, hogy szeressük önmagunkat! Megtartották a hagyományos március 15-ei ünnepséget Veszprémben is a Dózsa György téren, ahol Porga Gyula polgármester arról is beszélt, hogy elődeinknek a szabadság még vágyálom volt, amiért az életüket is képesek voltak feláldozni, nekünk viszont azt a kérdést kell feltenni, hogy jól élünk-e ezzel a magadatott szabadsággal? Személyesen és közösségben egyaránt. 2024. március 15. 16:15 Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt. 2024. március 15. 14:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.