2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

A V-Buszon rappelt a fiatal veszprémi fiú

2022. július 27. 2:23
Darvas Bence, vagyis Darb egy 16 éves veszprémi fiú, aki most kezdte bontogatni szárnyait, méghozzá a rappzene világában. Legújabb klipjéhez pedig a V-Busz egyik járműve biztosította a forgatási helyszínt.

Két lábbal áll a földön, mégsem fél komoly célokat megfogalmazni magának. Ő Darvas Bence, művésznevén csak Darb, egy fiatal veszprémi fiú, aki saját bevallása szerint az önkifejezését a rappzenében találta meg. Minderről a Méz Rádió hétvégi műsorsávjában beszélt Kenéz Kolos, műsorvezetőnek, ahol arra is fény derült, hogy hogyan jött képbe az egyik klipforgatásnál a V-Busz, de előtte még Darb kifejtette, honnan indult a rajongása a zene ezen speciális formája iránt és milyen célok lebegnek előtte a későbbiekben.

A most 16 éves fiú szorosabb kapcsolata a rappeléssel három évvel ezelőtt kezdődött, amikor még csak 13 éves volt. Akkor ellátogatott egy ilyen koncertre Veszprémben, ahol magával ragadta a ritmus, a szövegekben megbújó gondolatok. Ezután saját maga kezdett el szövegeket írni. Néha csak egy szó jutott eszébe, amit felírt a telefonjába, majd otthon tovább fűzte mondatokba. Igaz, ilyenkor már egy papír fölött, hiszen Darb hiába a digitális generáció szülöttje, saját bevallása szerint az igazi autentikus rappszövegeket csak a klasszikus papír fölött, tollal tudja leírni.

Az inspirációt kezdetben rajongásának tárgyaiból, az underground világban már befutott előadóktól nyerte, aztán barátai biztatására még több szöveg látott napvilágot és hamar eljött az az idő, hogy ezeket aztán saját előadásában valódi rappzenévé formálja.

Közben folyamatosan építette a kapcsolatait ebben a kultúrközegben. Ahogy ő fogalmazott, ez egy nagyon zárt társaság, viszont ugyanennyire összetartó is. Ő maga úgy érzi, részben már sikerült elfogadtatnia magát, több zenésszel és producerrel ápol jó kapcsolatot, mégis arra a kérdésre, hogy tervez-e a közeljövőben valamelyik ismert előadóval közösen együtt dolgozni, a válasz egyelőre nemleges volt, hiszen még fejlődni, tanulni szeretne, a saját stílusán, saját zenéin csiszolni.

Ehhez pedig csak úgy záporoznak a gondolatok, a témák Darb fejéből. Veszprémiként az egyik inspirációt a Haszkovó-lakótelep adja számára, az itt szerzett élmények, főleg barátokkal.

Hogy mit hoz a jövő Darb számára, az még a jövő zenéje, jelenleg a tudatos építkezésben hisz, hogy egyszer a távoli jövőben megvalósuljon egy nagyszínpados álma, ahol ő a fellépő.

A fiatal Darb a HősökkelA fiatal Darb a Hősökkel

Ehhez viszont olyan lépésekre van szüksége, amit most épít fel, ezek közül pedig az egyik saját állítása szerint, hogy videoklipeken keresztül is megismerjék az emberek.

Darb és a cikk elején említett V-Busz pedig itt kapcsolódik össze, ugyanis legújabb, Kiadatlan harag című dalához pont egy veszprémi helyi járaton forgatták a klipet. Ahogy elmesélte, egyszerűen megkereste a közösségi közlekedésért felelős szolgáltatót, akik nyitottak voltak a forgatásra és biztosítottak egy járművet sofőrrel együtt Darb számára, hogy leforgathassa Veszprém utcáin a videóját.

A fiatal rapper szerint tökéletesen passzolt a helyszín a dalhoz, hogy mennyire volt igaza, azt az alábbiakban olvasóink is eldönthetik, hiszen Darb, Kiadatlan harag című dala is megtekinthető a legnagyobb videómegosztó portálon.

Képek: Darb Facebook-oldala

vehir.hu

További cikkek

Mi volt az a furcsa hibrid szekér, ami megjelent Veszprémben?
Mi volt az a furcsa hibrid szekér, ami megjelent Veszprémben?
Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér - de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta - indult el a flamand Antwerpenből és érkezett meg csütörtökön délután Veszprémbe.
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Egyszerűen csak kinyitották az ajtót, a gyerekek az utcáról pedig bejöttek. Így indult Haszkovó-lakótelep szívében a Napsugár Klub működése, ahol azóta is a hét öt napján gondoskodnak arról, hogy a lakótelepi fiataloknak hasznos, kreatív alternatívát kínáljanak az utcán való téblábolás helyett. Idén a Veszprém-Balaton 2023 EKF program támogatásának köszönhetően pedig még inkább kibővült kulturális vonalon is ez a fiatalos kínálat.
Malomsorsok a Séd mentén
Malomsorsok a Séd mentén
Vasárnap a gomolygó idő ellenére számos lelkes érdeklődő csatlakozott a Túrajó tematikus sétájához. A jelentkezők nevében is bátran mondhatom: sok élménnyel és érdekes ismeretanyaggal lettünk gazdagabbak.
Szoros befutó után a roller nyerte a veszprémi közlekedési viadalt
Szoros befutó után a roller nyerte a veszprémi közlekedési viadalt
Kedd reggel az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett közlekedési viadalon ötféle módon indultak el a versenyzők a Haszkovó-buszfordulóból a belvárosba, hogy teszteljék, Veszprémben melyik módon lehet a leggyorsabban eljutni A-ból B-be.
A digitális megoldások útjára lépett a V-Busz - VIDEÓ
A digitális megoldások útjára lépett a V-Busz - VIDEÓ
Néhány éve még az újságoshoz, vagy az ügyfélszolgálatra kellett menni egy helyi járatos jegy megvásárlásáért, vagy mindig kellett lennie annyi készpénznek a tárcában, hogy az autóbuszvezetőnél meg lehessen venni. A V-Busz érkezésével nem csak a járművek újultak meg, ez a szolgáltatás is kibővült új digitális lehetőséggel.