Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A V-Buszon rappelt a fiatal veszprémi fiú

2022. július 27. 2:23
Darvas Bence, vagyis Darb egy 16 éves veszprémi fiú, aki most kezdte bontogatni szárnyait, méghozzá a rappzene világában. Legújabb klipjéhez pedig a V-Busz egyik járműve biztosította a forgatási helyszínt.

Két lábbal áll a földön, mégsem fél komoly célokat megfogalmazni magának. Ő Darvas Bence, művésznevén csak Darb, egy fiatal veszprémi fiú, aki saját bevallása szerint az önkifejezését a rappzenében találta meg. Minderről a Méz Rádió hétvégi műsorsávjában beszélt Kenéz Kolos, műsorvezetőnek, ahol arra is fény derült, hogy hogyan jött képbe az egyik klipforgatásnál a V-Busz, de előtte még Darb kifejtette, honnan indult a rajongása a zene ezen speciális formája iránt és milyen célok lebegnek előtte a későbbiekben.

A most 16 éves fiú szorosabb kapcsolata a rappeléssel három évvel ezelőtt kezdődött, amikor még csak 13 éves volt. Akkor ellátogatott egy ilyen koncertre Veszprémben, ahol magával ragadta a ritmus, a szövegekben megbújó gondolatok. Ezután saját maga kezdett el szövegeket írni. Néha csak egy szó jutott eszébe, amit felírt a telefonjába, majd otthon tovább fűzte mondatokba. Igaz, ilyenkor már egy papír fölött, hiszen Darb hiába a digitális generáció szülöttje, saját bevallása szerint az igazi autentikus rappszövegeket csak a klasszikus papír fölött, tollal tudja leírni.

Az inspirációt kezdetben rajongásának tárgyaiból, az underground világban már befutott előadóktól nyerte, aztán barátai biztatására még több szöveg látott napvilágot és hamar eljött az az idő, hogy ezeket aztán saját előadásában valódi rappzenévé formálja.

Közben folyamatosan építette a kapcsolatait ebben a kultúrközegben. Ahogy ő fogalmazott, ez egy nagyon zárt társaság, viszont ugyanennyire összetartó is. Ő maga úgy érzi, részben már sikerült elfogadtatnia magát, több zenésszel és producerrel ápol jó kapcsolatot, mégis arra a kérdésre, hogy tervez-e a közeljövőben valamelyik ismert előadóval közösen együtt dolgozni, a válasz egyelőre nemleges volt, hiszen még fejlődni, tanulni szeretne, a saját stílusán, saját zenéin csiszolni.

Ehhez pedig csak úgy záporoznak a gondolatok, a témák Darb fejéből. Veszprémiként az egyik inspirációt a Haszkovó-lakótelep adja számára, az itt szerzett élmények, főleg barátokkal.

Hogy mit hoz a jövő Darb számára, az még a jövő zenéje, jelenleg a tudatos építkezésben hisz, hogy egyszer a távoli jövőben megvalósuljon egy nagyszínpados álma, ahol ő a fellépő.

A fiatal Darb a HősökkelA fiatal Darb a Hősökkel

Ehhez viszont olyan lépésekre van szüksége, amit most épít fel, ezek közül pedig az egyik saját állítása szerint, hogy videoklipeken keresztül is megismerjék az emberek.

Darb és a cikk elején említett V-Busz pedig itt kapcsolódik össze, ugyanis legújabb, Kiadatlan harag című dalához pont egy veszprémi helyi járaton forgatták a klipet. Ahogy elmesélte, egyszerűen megkereste a közösségi közlekedésért felelős szolgáltatót, akik nyitottak voltak a forgatásra és biztosítottak egy járművet sofőrrel együtt Darb számára, hogy leforgathassa Veszprém utcáin a videóját.

A fiatal rapper szerint tökéletesen passzolt a helyszín a dalhoz, hogy mennyire volt igaza, azt az alábbiakban olvasóink is eldönthetik, hiszen Darb, Kiadatlan harag című dala is megtekinthető a legnagyobb videómegosztó portálon.

Képek: Darb Facebook-oldala

vehir.hu
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.