2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Megépült az új játszótér Sólyon, de a fejlesztések itt nem fejeződtek be

A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően 5 millió forint értékben építettek új játszóteret Sólyon, ezen kívül a temetőben is történt beruházás, valamint a falugazdaság is új infrastruktúrával és eszközökkel bővül hamarosan.

Kaptúr József, Sóly polgármestere ottjártunkkor elmondta, a régi játszótér, ami a településen volt már elhasználódott, több helyen elkorhadtak az eszközök, ezért időszerűvé vált a cseréje. A fogyasztóvédelmi hatósággal együttműködve és a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően mostanra elkészült egy biztonságos, modern és több szabadtéri játékot kínáló játszótér a település közepén.

A polgármester kiemelte, a pályázatukhoz nagy segítséget kaptak Ovádi Pétertől, a térség országgyűlési képviselőjétől, aki a játszótér mellett még több, Sóly számára fontos projektben is támogatja őket.

Kaptúr József és Ovádi PéterKaptúr József és Ovádi Péter

Ilyen volt a temető kerítésének felújítása, ami szintén nem olyan régen készült el, ami pedig a jövőt illeti, három nyertes pályázatról is be tudott számolni a polgármester, amelyek néhány hónapon belül megkezdődnek.

Szintén a temetőben telepíteni fognak egy digitális temetőtérképet, ezen kívül a településgazdaság szempontjából hiánypótló beruházásként egy 8x10 méteres mobil garázzsal is gazdagodik Sóly, valamint kommunális eszközöket is tudnak vásárolni a Magyar Falu Program támogatásaiból.

Visszatérve a játszótér jelentőségére, Kaptúr Józseftől megtudtuk, 2014 óta közel 100 fővel gyarapodott a település – akkor 476-an, most 574-en vannak – és körülbelül 60 gyermek él itt családjával.

vehir.hu
Kovács Bálint