Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Apró csodák makroszemmel bemutatva

2022. május 25. 12:09
Veszprém egy szűk körzetében örökítette meg az egyszerű hétköznapi szépséget Melczer Zsolt, fotós. Mindezt különleges makrotechnológiával, amelyekből a tihanyi Rege Galériában nyílt kiállítás.

„Az én makrovilágom”- Apró csodák a közvetlen környezetünkben – ezt a címet adta Melczer Zsolt a kiállításának, amely egyszerre hordozza magában az egyszerűséget, mégis a legapróbb részletek bemutatását is. A veszprémi fotós ugyanis nem tett mást, csak veszprémi lakhelyének 500 méteres körzetében makrofelvételeket készített a természetről és a hétköznapok csodáiról.

Ezekből a fotókból nyílt most kiéllítás Tihanyban a Rege Galériában, ahol 5 síkképernyős, nagy felbontású TV-n lehet megtekinteni a legjobban sikerült 60 fotót. A kiállítótér ezen megoldása lehetővé teszi, hogy megtízszerezze az adott tér lehetőségeit.

Melczer Zsolt az alábbiakkal írja le a kiállításra válogatott fotóit: „Az általam használt két speciális optika az adott témák új megközelítését teszi lehetővé. A bemutatásra kerülő fotóanyag 90%-át a házunk 500 méteres körzetében készítettem, így a kiállítás apropója, hogy megmutathassam az apró csodákat a közvetlen környezetünkben. Küldetésemnek tartom a legjobb tudásom szerint megmutatni mindent, ami szép. Ezekkel a gondolatokkal szeretném átitatni minden tanítványom szellemiségét.”

Melczer Zsolt (fotó: Borsfay Julianna )Melczer Zsolt (fotó: Borsfay Julianna )

Melczer Zsolt az ezredforduló első éveiben grafikai munkáihoz kezdett el újra fotózni a képrögzítők digitális világában. Az alkalmazott fotográfia minden területén töltött időt, az alapokat négy-öt év sajtófotózás adta meg. Megtanulta a történeteket képekben elmesélni, Veszprém életének minden szegmensét megmutatni. A képanyagok nézettsége egyre több felkérést hozott számára, hivatalos fotósa lett a legtöbb veszprémi intézménynek. Számtalan könyv, szakácskönyv, szakmai könyv, prospektus, termékkatalógus, weboldal és online galéria képanyagának elkészítése van mögötte, a VeszprémFestet évről évre fotózza. Fazekas Nándor kézilabdakapus sport életműve, az „Első számú második” című könyv erős képanyagának köszönhetően a Best Print Hungary szakmai versenyén a zsűri különdíját kapta. Melczer Zsolt megszerzett tudását szeretné másoknak is átadni, képzéseket, kurzusokat, nyári táborokat tart.

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.