Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Hat dobogós helyezést szerzett az SVSE

2022. május 12. 12:53 // Forrás: SVSE
Remekül szerepeltek a veszprémi Sportolj Velünk SE növendékei az elmúlt hétvégén Kecskeméten rendezett országos váltófutó bajnokságon.

A fiatalok többsége a 4x100 méteres váltófutással kezdte a szombati napot. Az U14-es korosztályban a fiúknál Nyemcsok Noel, Szirbek Titusz, Sinka Dániel és Kiss Lukács álltak a rajthoz, a lányoknál Sirkó Csenge, Hegyi Flóra, Pálinkás Petra és Kiss Zsófia vitték végig a botot az egy körös váltóversenyben. Az U16-os fiúk a döntőbe jutottak, ahol a 6. helyen végeztek (Herczeg Attila, Kiss András, Kovács Botond, Várpalotai Huba).

A serdülő lányok, Lengyel Laura, Ádám Hanna, Vass Boglárka és Felber Kata Zselyke 52.55-tel, míg Homoki Jázmin, Sándor Mirabella, Zsohár Lúcia Lola és Kerékgyártó Zsófia 56.87-tel zártak. Az U18-as lányok – Kerékgyártó Dóra, Kovács Noémi, Földesi Léda, Besenyődi Petra – a döntőben az 5. helyezést érték el.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

Az U14-es fiúk (Sinka Dániel, Horváth-Buday Bendegúz, Kiss Lukács és Szirbek Titusz) 4x600 m-en óriási versenyben a 2. helyen zártak (6:57.07). Ezután a korosztály lány versenyzői is hatalmasat küzdöttek ebben a versenyszámban és végül a bronzérmet vehették át. A Simon-Varga Fanni, Kiss Zsófia, Meilinger Vivien és Hegyi Flóra összeállítású csapat 7:28.92-vel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A serdülők már a 4x800 m váltófutásban küzdöttek meg az ellenfelekkel. A Herczeg Attila, Kovács Botond, Várpalotai Huba és Kiss András alkotta csapat harmadik lett (9:16.91). A lányok, Zsohár Lúcia Lola, Lengyel Laura, Ádám Hanna és Felber Kata Zselyke a nap első bajnoki címét szerezték meg (10:15.88).

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A 4x400-as váltófutásban az U18-as lányok (Földesi Léda, Besenyődi Petra, Kerékgyártó Dóra, Kovács Noémi) szintén bajnokok lettek, míg az Igaz Gábor Barnabás, Szirbek Albert, Járosi Richárd és Kubasi János összeállítású csapat izgalmas versenyben, elképesztő futással hagyta maga mögött a mezőnyt (3:21.31).

A nap második felében a 4x300 U16-os lányai mérték össze gyorsaságukat. A Homoki Jázmin, Sándor Mirabella, Vass Boglárka és Kerékgyártó Zsófia alkotta csapat jól szerepelt. Az U18-as lányok, Gedra Bettina, Kozma Nikolett, Birnbauer Dalma és Schofhauser Debóra a 4x800 m-es váltóval zárták a napot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.