Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Megújult a tornaterem Nagyesztergáron

2022. március 23. 11:04
Megújult a nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola tornaterme. A 29 millió forintos felújítás nagy részét a Magyar Falu Program pályázati támogatásából finanszírozták.

Az 1986-ban épült, és azóta most először felújított tornatermet kedd délután adták át (korábban csak a terem fűtését modernizálták 2016-ban). A tornaterem nemcsak az iskolai tornaórák állandó helyszíne, de befogadja az iskolai és települési ünnepségeket, rendezvényeket is, így az egész község számára jelentőséggel bír.

Az ünnepélyes avatáson Szauer István, a Veszprémi Tankerület vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Az igazgató kiemelte: több mint 29 millió forintot fordítottak a terem megújítására, ebből csaknem 28 millió forintot a Magyar Falu Program támogatása biztosított. Megújultak a nyílászárók, a vizesblokkok, új sportburkolatot fektettek le. Az igazgató köszönetet mondott a kormánynak a kistelepülési iskolák támogatásáért. 

Kovács Zoltán, a térség parlamenti képviselője arról beszélt, hogy a közelmúltban egy vállalkozói fórumon egyeztettek a falu jövőjéről, arról, merre tart Nagyesztergár. Korábban a kormányok nem sok figyelmet fordítottak a kistelepülésekre, a Magyar Falu Program azonban az ilyen kisebb települések versenyképességének javulását szolgálja. 2019 óta mintegy ezermilliárd forintot költött a kormány erre a programra – ez Zirc városnak közel kétszáz éves költségvetése. A képviselő bejelentette: még az idén elkészül a Zirc–Nagyesztergár útszakasz felújítása, ezáltal biztonságosabbá válik az esztergáriak számára is a közlekedés. 

Kovács szólt arról is, hogy a kötelező sorkatonaság megszüntetésével a sport is teret vesztett az életünkben, ezért vezették be a napi testnevelést az iskolákban. A sport fejleszti az akaraterőt, a közösségi szellemet, megalapozza az egészségünket – jobbá teszi az életünket. Ennek támogatására indult a tankerületek szervezésével és irányításával tornaterem-fejlesztési program a Magyar Falun belül, ami révén Veszprém megyében tízmilliárd forint körüli összeget fordíthattak erre a célra. 

A beszédeket követően az iskola tanulói mutatták be magyar és német nyelvű műsorukat. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Pedagógusok, akik példaképek is Pedagógusok, akik példaképek is Olyan pedagógusokat díjaztak pénteken, akik nemcsak munkájukban, hanem közösségükben is példa értékűen tevékenyek. A veszprémi Gizella Hotelben adták át a Pedagógusok a kistelepülésekért díjat, valamint a Lámpás díjat. 2024. június 1. 0:18 Ismét több ezer diák kapott új notebookot ingyenesen oktatás Ismét több ezer diák kapott új notebookot ingyenesen Folytatódott az ingyenes notebookok kiosztása a veszprémi iskolákban is, ezúttal az ötödik, hatodik és kilencedik évfolyamos diákok juthattak hozzá az eszközökhöz, amiket a magyar kormány biztosít az ország iskolásainak és pedagógusainak. 2024. május 21. 15:42 A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. 2024. április 24. 22:37 Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.