Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Megújult a tornaterem Nagyesztergáron

2022. március 23. 11:04
Megújult a nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola tornaterme. A 29 millió forintos felújítás nagy részét a Magyar Falu Program pályázati támogatásából finanszírozták.

Az 1986-ban épült, és azóta most először felújított tornatermet kedd délután adták át (korábban csak a terem fűtését modernizálták 2016-ban). A tornaterem nemcsak az iskolai tornaórák állandó helyszíne, de befogadja az iskolai és települési ünnepségeket, rendezvényeket is, így az egész község számára jelentőséggel bír.

Az ünnepélyes avatáson Szauer István, a Veszprémi Tankerület vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Az igazgató kiemelte: több mint 29 millió forintot fordítottak a terem megújítására, ebből csaknem 28 millió forintot a Magyar Falu Program támogatása biztosított. Megújultak a nyílászárók, a vizesblokkok, új sportburkolatot fektettek le. Az igazgató köszönetet mondott a kormánynak a kistelepülési iskolák támogatásáért. 

Kovács Zoltán, a térség parlamenti képviselője arról beszélt, hogy a közelmúltban egy vállalkozói fórumon egyeztettek a falu jövőjéről, arról, merre tart Nagyesztergár. Korábban a kormányok nem sok figyelmet fordítottak a kistelepülésekre, a Magyar Falu Program azonban az ilyen kisebb települések versenyképességének javulását szolgálja. 2019 óta mintegy ezermilliárd forintot költött a kormány erre a programra – ez Zirc városnak közel kétszáz éves költségvetése. A képviselő bejelentette: még az idén elkészül a Zirc–Nagyesztergár útszakasz felújítása, ezáltal biztonságosabbá válik az esztergáriak számára is a közlekedés. 

Kovács szólt arról is, hogy a kötelező sorkatonaság megszüntetésével a sport is teret vesztett az életünkben, ezért vezették be a napi testnevelést az iskolákban. A sport fejleszti az akaraterőt, a közösségi szellemet, megalapozza az egészségünket – jobbá teszi az életünket. Ennek támogatására indult a tankerületek szervezésével és irányításával tornaterem-fejlesztési program a Magyar Falun belül, ami révén Veszprém megyében tízmilliárd forint körüli összeget fordíthattak erre a célra. 

A beszédeket követően az iskola tanulói mutatták be magyar és német nyelvű műsorukat. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén még legalább két, egyenkénkt 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a Magyar falu programban - közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön. 2024. január 25. 18:01 Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Veszprémi Tankerületi Központ, amelynek keretében a Magyar Falu program támogatta ,,Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű projekt eredményeiről számoltak be.   2023. december 15. 16:43 Több helyen új igazgatóval kezdik meg a tanévet Több helyen új igazgatóval kezdik meg a tanévet Ünnepélyes tanévnyitó értekezletet tartott a Veszprémi Tankerületi Központ szerdán a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol az újonnan megbízott magasabb vezetők kinevezését is átadták. 2023. augusztus 30. 22:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.