Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Játszóterek és kondiparkok épülnek és újulnak meg a Haszkovón

2022. március 13. 4:00
Öt helyszínen, összesen 170 millió forint értékben valósulnak meg beruházások a Haszkovó lakótelepen. Játszóterek újulnak meg és jönnek létre, kondiparkokat telepítenek.

Szombat délelőtt a Stromfeld utcában tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter parlamenti képviselő, aki kijelentette: az éppen zajló nagyberuházások – mint az állatkert fejlesztése vagy a nyolcas út szélesítése – fontosak a kisebb léptékű, de az itt élők mindennapjait gazdagító újítások is. Hogy pontosan mire lenne igény, azt többlépcsős egyeztetés-sorozattal mérték fel a lakótelepen, és a visszajelzések alapján döntöttek arról: a városrész öt pontján játszótereket újítanak fel és alakítanak ki, kondiparkokat telepítenek, a további tervek között pedig futókör kialakítása és kutyafuttatók létesítése is szerepel.

Salga Balázs, a VKSZ Zrt. városgazdálkodási igazgatója ismertette a részleteket: 170 millió forint értékben öt helyszínen – a Kálvin parkban, a Barátság parkban, a Deák iskola mellett, a Stromfeld utca 6. mellett és a Haszkovó 31. mellett – fejlesztik a játszótereket. A Kálvin parkban és a Haszkovó 31-nél crossfit parkot telepítenek, míg a Barátság parkban és a Deák iskolánál napelemes okospadokat helyeznek el, amik vezeték nélküli internetet és telefontöltési lehetőséget biztosítanak. Az igazgató ígérete szerint ezek a beruházások április során elkészülnek, megvalósításukban a VKSZ Zrt. és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. működik együtt.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális közélet Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális Első alkalommal szervezték meg a nyugdíjas majálist Veszprémben, amely óriási érdeklődéssel és fantasztikus hangulatban telt szombat délután a Március 15.-i sportcsarnokban.   2024. május 5. 13:19 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. 2024. május 2. 16:07 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. 2024. április 28. 8:38 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.