Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Szokatlan nyugalom napirend előtt

2022. február 24. 12:00
Mindössze egy interpelláció és egy felszólalás hangzott el napirend előtt a februári közgyűlésen.

Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP-LMP-P) a Kertváros utcáinak forgalmi rendjével kapcsolatban interpellált. Mint mondta, a Budapest út – Cholnoky utca – Almádi út háromszögben található utcák forgalmi rendje több mint egy évvel ezelőtt jelentősen megváltozott, ami sokak elégedetlenségét kiváltotta. Figyelembe vették-e a lakossági visszajelzéseket, terveznek-e változtatásokat, és ha igen, mikor? – sorolta kérdéseit a frakcióvezető.

Porga Gyula polgármester ( Fidesz-KDNP) szerint a forgalmirend-változás előkészítése mintaszerű volt, hosszú folyamat volt sok érintett bevonásával. Számos javaslat érkezett, 2020 decemberében vezették be az új rendszert. A következő fórumokon azonban újabb és újabb igények jelentek meg, ezek kapcsán többször is finomhangolták a városrész közlekedési rendjét, legutóbb decemberben. A polgármester hozzátette: a jelenleg érvényben lévő közlekedési rend véglegesnek tekinthető.

A sztrájkoló tanárok mellett emelt szót Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-P) napirend előtti felszólalásában. Mint mondta, a január 31-i pedagógussztrájk után a kormány egy olyan rendeletet bocsátott ki, amellyel gyakorlatilag ellehetetleníti a sztrájkot az oktatási intézményekben a veszélyhelyzetre hivatkozva. A képviselő megjegyezte: "nagy hagyományú iskolaváros képviselőiként érdemes inkább kinyilvánítani szolidaritásunkat, jelezve, hogy a pedagógusok mellett vagyunk". 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   tegnap 16:28 Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Idén, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Balassa Valériának és dr. Balczár Lajosnak ítélte oda a kitüntetést, melyet kedd délután a Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban ünnepélyes keretek között vehettek át. tegnap 15:01 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. 2023. november 28. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.