2023. április 1.
//
Hugó névnap

Szokatlan nyugalom napirend előtt

Mindössze egy interpelláció és egy felszólalás hangzott el napirend előtt a februári közgyűlésen.

Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP-LMP-P) a Kertváros utcáinak forgalmi rendjével kapcsolatban interpellált. Mint mondta, a Budapest út – Cholnoky utca – Almádi út háromszögben található utcák forgalmi rendje több mint egy évvel ezelőtt jelentősen megváltozott, ami sokak elégedetlenségét kiváltotta. Figyelembe vették-e a lakossági visszajelzéseket, terveznek-e változtatásokat, és ha igen, mikor? – sorolta kérdéseit a frakcióvezető.

Porga Gyula polgármester ( Fidesz-KDNP) szerint a forgalmirend-változás előkészítése mintaszerű volt, hosszú folyamat volt sok érintett bevonásával. Számos javaslat érkezett, 2020 decemberében vezették be az új rendszert. A következő fórumokon azonban újabb és újabb igények jelentek meg, ezek kapcsán többször is finomhangolták a városrész közlekedési rendjét, legutóbb decemberben. A polgármester hozzátette: a jelenleg érvényben lévő közlekedési rend véglegesnek tekinthető.

A sztrájkoló tanárok mellett emelt szót Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-P) napirend előtti felszólalásában. Mint mondta, a január 31-i pedagógussztrájk után a kormány egy olyan rendeletet bocsátott ki, amellyel gyakorlatilag ellehetetleníti a sztrájkot az oktatási intézményekben a veszélyhelyzetre hivatkozva. A képviselő megjegyezte: "nagy hagyományú iskolaváros képviselőiként érdemes inkább kinyilvánítani szolidaritásunkat, jelezve, hogy a pedagógusok mellett vagyunk". 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Sokat hozzátett a Kék Madár Alapítvány a város boldogságához
Sokat hozzátett a Kék Madár Alapítvány a város boldogságához
Fennállásuknak harmincadik évfordulóját ünnepelte a Kék Madár Alapítvány az Agórában, csütörtök délután.
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.
Közgyűlés: ingyenes óra a piacnál, elnevezik a zeneiskola előtti parkot
Közgyűlés: ingyenes óra a piacnál, elnevezik a zeneiskola előtti parkot
A parkolási rendszer kisebb enyhítéséről, közterület elnevezéséről döntött csütörtökön a képviselő-testület. Egy lépéssel közelebb kerültünk a Bakonykarszt állami kézbe kerüléséhez is.
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
Kerek születésnapját ünnepli a Vanderlich Egészségcentrum
Kerek születésnapját ünnepli a Vanderlich Egészségcentrum
Fennállásának tízéves jubileumát ünnepelte pénteken a Vanderlich Egészségcentrum.