Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szokatlan nyugalom napirend előtt

2022. február 24. 12:00
Mindössze egy interpelláció és egy felszólalás hangzott el napirend előtt a februári közgyűlésen.

Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP-LMP-P) a Kertváros utcáinak forgalmi rendjével kapcsolatban interpellált. Mint mondta, a Budapest út – Cholnoky utca – Almádi út háromszögben található utcák forgalmi rendje több mint egy évvel ezelőtt jelentősen megváltozott, ami sokak elégedetlenségét kiváltotta. Figyelembe vették-e a lakossági visszajelzéseket, terveznek-e változtatásokat, és ha igen, mikor? – sorolta kérdéseit a frakcióvezető.

Porga Gyula polgármester ( Fidesz-KDNP) szerint a forgalmirend-változás előkészítése mintaszerű volt, hosszú folyamat volt sok érintett bevonásával. Számos javaslat érkezett, 2020 decemberében vezették be az új rendszert. A következő fórumokon azonban újabb és újabb igények jelentek meg, ezek kapcsán többször is finomhangolták a városrész közlekedési rendjét, legutóbb decemberben. A polgármester hozzátette: a jelenleg érvényben lévő közlekedési rend véglegesnek tekinthető.

A sztrájkoló tanárok mellett emelt szót Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-P) napirend előtti felszólalásában. Mint mondta, a január 31-i pedagógussztrájk után a kormány egy olyan rendeletet bocsátott ki, amellyel gyakorlatilag ellehetetleníti a sztrájkot az oktatási intézményekben a veszélyhelyzetre hivatkozva. A képviselő megjegyezte: "nagy hagyományú iskolaváros képviselőiként érdemes inkább kinyilvánítani szolidaritásunkat, jelezve, hogy a pedagógusok mellett vagyunk". 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.