Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

A stábbal együtt érkezett a Nagykarácsony Veszprémbe

2021. november 29. 22:00
Vasárnap este közönségtalálkozós vetítést tartottak a Balaton Moziban, Tiszeker Dániel legújabb nagyjátékfilmjét láthatták a nézők, a stábtagokkal közösen.

November huszonötödikén került a mozikba az első magyar karácsonyi vígjáték, a Nagykarácsony, melyre már az első hétvégén több mint húszezren voltak kíváncsiak. Ritka, hogy egy közönségfilm nem osztja meg az embereket, Tiszeker filmje oly annyira nem megosztó eddig, hogy a sajtóorgánumok jelentős része eddig csak jó kritikát írt a filmről.

A veszprémi közönségtalálkozós vetítésen jelen volt két szereplő, Ötvös András és Mészáros Máté, valamint a rendező, Tiszeker Dániel, és a producer Lévai Balázs. A film után velük lehetett beszélgetni a forgatási élményekről, a kisebb nagyobb kulisszatitkokról, de nyitottak voltak a színészi és alkotói kihívásokkal kapcsolatos kérdésekre is.

A történet egy tűzoltó (Ötvös András) köré épül, de ahogy a legtöbb romantikus filmben, itt nem a megszokott sémákra. Vagyis az első öt perc után még nem látjuk a befejezést, ezzel szemben az érdeklődést végig fenntartva, nem elcsépelt, hanem igényes poénokkal építkezik, rendkívül találó színészi alakításokkal. Ötletes és egyedi rendezői ötleteket láthatunk, ilyen az is, hogy Szabó Kimmel Tamás saját magát alakítja a filmben.

A közönségtalálkozón a stábtagok izgalmas, olykor bátorságot igénylő történetekről számoltak be, ilyen volt Mészáros Máté egyik jelenete, ami a Szabadság szobor talapzatán forgott. A színészek örömmel meséltek a tűzoltóság rejtelmeiről, hiszen a film miatt muszáj volt alaposan beleásniuk magukat.

Az is kiderült, hogy a tériszonyos tűzoltót alakító Ötvös András egészen sokáig a valóságban is tűzoltói pályára készült, így számára kifejezetten jó érzés volt belehelyezkedni abba a világba.

Elhatározta, a közönségtalálkozókon intézni fog egy kérdést a nézők felé: arra volt kíváncsi, van-e tűzoltó a teremben. A veszprémi vetítésen egy hivatásos tűzoltó volt jelen, a színészek rendkívül elismerően nyilatkoztak munkájukról. 

Tiszeker Dániel örömmel fogadta a nézői véleményeket, legtöbbjük szerint a film nemzetközi szinten is helyt tudna állni. Az alkotók erre megfogalmazták szándékaikat, ami valójában a magyar közönség meghódítása. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy sikerült...

Szabó Eszter
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.