Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A stábbal együtt érkezett a Nagykarácsony Veszprémbe

2021. november 29. 22:00
Vasárnap este közönségtalálkozós vetítést tartottak a Balaton Moziban, Tiszeker Dániel legújabb nagyjátékfilmjét láthatták a nézők, a stábtagokkal közösen.

November huszonötödikén került a mozikba az első magyar karácsonyi vígjáték, a Nagykarácsony, melyre már az első hétvégén több mint húszezren voltak kíváncsiak. Ritka, hogy egy közönségfilm nem osztja meg az embereket, Tiszeker filmje oly annyira nem megosztó eddig, hogy a sajtóorgánumok jelentős része eddig csak jó kritikát írt a filmről.

A veszprémi közönségtalálkozós vetítésen jelen volt két szereplő, Ötvös András és Mészáros Máté, valamint a rendező, Tiszeker Dániel, és a producer Lévai Balázs. A film után velük lehetett beszélgetni a forgatási élményekről, a kisebb nagyobb kulisszatitkokról, de nyitottak voltak a színészi és alkotói kihívásokkal kapcsolatos kérdésekre is.

A történet egy tűzoltó (Ötvös András) köré épül, de ahogy a legtöbb romantikus filmben, itt nem a megszokott sémákra. Vagyis az első öt perc után még nem látjuk a befejezést, ezzel szemben az érdeklődést végig fenntartva, nem elcsépelt, hanem igényes poénokkal építkezik, rendkívül találó színészi alakításokkal. Ötletes és egyedi rendezői ötleteket láthatunk, ilyen az is, hogy Szabó Kimmel Tamás saját magát alakítja a filmben.

A közönségtalálkozón a stábtagok izgalmas, olykor bátorságot igénylő történetekről számoltak be, ilyen volt Mészáros Máté egyik jelenete, ami a Szabadság szobor talapzatán forgott. A színészek örömmel meséltek a tűzoltóság rejtelmeiről, hiszen a film miatt muszáj volt alaposan beleásniuk magukat.

Az is kiderült, hogy a tériszonyos tűzoltót alakító Ötvös András egészen sokáig a valóságban is tűzoltói pályára készült, így számára kifejezetten jó érzés volt belehelyezkedni abba a világba.

Elhatározta, a közönségtalálkozókon intézni fog egy kérdést a nézők felé: arra volt kíváncsi, van-e tűzoltó a teremben. A veszprémi vetítésen egy hivatásos tűzoltó volt jelen, a színészek rendkívül elismerően nyilatkoztak munkájukról. 

Tiszeker Dániel örömmel fogadta a nézői véleményeket, legtöbbjük szerint a film nemzetközi szinten is helyt tudna állni. Az alkotók erre megfogalmazták szándékaikat, ami valójában a magyar közönség meghódítása. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy sikerült...

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.