Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Klubhelyiség őrzi Szente József nevét az Agórában

2021. november 4. 4:00
Az Idősügyi Tanács tavaly elhunyt társelnökéről elnevezett termet szerda délután avatták fel.

-Szente József helyét lehetetlen lesz betölteni. Mindig másokat helyezett előtérbe, maga helyett másokra gondolt, és közösségekben gondolkozott. Igaz barát volt, akire lehetett számítani. Olyan közösségépítő ember, akire évtizedek múlva is büszkék lehetünk- kezdte emlékező beszédét Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos szerda délután az Agórában, ahol a tavaly tragikus hirtelenséggel autóbalesetben elhunyt Szente Józsefről neveztek el termet.

-Szente József a veszprémi nyugdíjas közösségek szervezője és motorja volt. Szinte mindenhol ott volt, ahol történt valami. Sokszor ő maga generálta, hozta létre a programokat. A Nyugdíjasklub Vezetők Fórumának elnökeként átlátta a közel ötven nyugdíjas klub mindennapjait, segítette, informálta őket. Saját példájával az is megmutatta, hogy a nyugdíjas éveket tevékenyen, tartalmasan, figyelmesen és egymásra támaszkodva kell megélni-mondta Ovádi.

Szente József amellett, hogy a város Idősügyi Tanácsának Társelnöke volt, a környékbeli 25 település nyugdíjasait informálisan összefogó Szenior Mentor Kerekasztal elnöki pozícióját is betöltötte. Nyugdíjas éveitől kezdve tizenegy éven át az Evangélikus Egyház Alapítvány Kuratóriumának elnöki feladatait is elláta, továbbá része volt a veszprémi evangélikus óvoda létrehozásában is. 2018-ban Veszprém polgármestere a város nyugdíjasaiért végzett önzetlen, példaértékű munkája elismeréseként Szente Józsefnek Pro Meritis díjat adományozott.

Hegedűs Barbara alpolgármester a teremavatón úgy fogalmazott: Szente József tevékenysége példaértékű volt, hisz mindig teli volt tervekkel és minden igyekezetével a helyi nyugdíjasklubokat segítette. Emberbaráti szeretetével azt is megmutatta, közösségként hogyan lehet együtt örülni, és megélni minden pillanatot-mondta. Szente Józeffel kapcsolatban azt is kiemelte, az önkormányzat mindig számíthatott rá, amikor új helyzetek adódtak, ilyen volt a pandémia is, amikor segített elérni és támogatni a veszprémi nyugdíjasokat.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.