Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egzotikus kiránduláson vehetnek részt a nyugdíjasok az Állatkertben

2019. október 4. 20:37
Péntek délelőtt lezajlott az első nosztalgia séta, melyen a Veszprémi Nyugdíjas Klubok szervezésében vehettek és még vehetnek részt a nyugdíjasok.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is elkísérte a csapatot, a túra előtt elmondta, mindig öröm látni a nyugdíjasok aktivitását, akik rengeteget adtak és adnak a városnak, így természetes, hogy egyfajta élménycsemegével viszonozzák, mint például ez a nosztalgia séta. Ovádi Péter emellett megköszönte azt is, hogy az állatkert – Veszprém egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója – annak idején közös veszprémi összefogással létre jöhetett, amelyért hála jár a jelenlévőknek is, és a felmenőknek is.

Török László, az Állatkert igazgatója köszöntötte a nyugdíjasokat, aki a napfénnyel egyetemben kalauzolta végig a vendégeket az állatkerten, mintegy egzotikus kiránduláson.

Az érdeklődőket részletesen beavatták az elmúlt tíz év legfontosabb fejlesztéseibe, változásaiba.

De, ha a színházban létezik kulisszajárás, akkor miért ne lehetne az állatkertben is?

A nyugdíjasok olyan helyekre is betekinthettek, amelyek egyébként nem nyitottak az odalátogatók számára. Így történhetett az is, hogy a kis pingvinek konyháját, sőt, étkezési táblájukat is megtekinthették, persze miután ők maguk megetették az említett állatokat.

Szente József, a Klubvezetők Fórumának elnöke a csapat nevében köszönte meg a lehetőséget, mely innentől kezdve – míg az időjárás engedi – a minden második péntek délelőtti sétát foglalja magában.

A túra családias hangulatban, izgalmakkal telt, a bátrabbak pedig nemcsak a fókákat és a pingvineket, de az elefántokat is megetették.  

Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.