Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Bemutatták Máté P. Gábor nagyjátékfilmjét

2021. október 12. 4:00
Egy kilencvenperces nagyjátékfilm rendezőjeként mutatta meg új oldalát Máté P. Gábor, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze, aki A Szerenád címmel rendezett mozifilmet.

A SzeretFilm Stúdió Egyesület gyártásában mutatták be a Máté P. Gábor által rendezett filmet, az ünnepélyes bemutatója hétfő este volt a Balaton Moziban. A film a szereplőgárdáját tekintve szinte teljes mértékben veszprémi produkció, amelyet Zalaszentgrót városa is támogatott. Mint az sokaknak köztudott, Máté P. Gábor az említett Zala megyei településről származik. A film zeneszerzője Szili Péter, az operatőr pedig Ladányi János. A szereplők között olyan helyi művészek vannak, mint Buvári Lilla, Szelle Dávid, Módri Györgyi, Pap Lívia, Szalay Bence, Főző Ditta, Trokán Anna

A szerelmestörténet – mely gyakorlatilag minden korosztályt hivatott szórakoztatni - tulajdonképpen már ismert lehet a veszprémi közönség számára, hiszen 2012-ben a színházban is bemutatták, onnan jött az ötlet, hogy érdemes lenne filmre vinni. Amikor először felmerült a film ötlete, Máté P. Gábor Buvári Tamás filmrendezőnek szólt, mintegy meglebegtetve a film megrendezésének lehetőségét, de Tamás a történet írójában, vagyis Máté P. Gáborban látta elképzelhetőnek a megvalósítást, hiszen az alapötlet, a film gondolat az övé.

„Kicsit megijedtem, átgondoltam, de ez egy közösségi összefogásból megvalósuló film, így nagyjából tudtam, hogy kikkel szeretnék együtt dolgozni: olyan kollégák vettek részt a munkában, akik egyben a barátaim is, és akikben rendkívül megbízom. Mindenki a kreativitásából építkezett, nem volt nagy anyagi támogatásunk.” - fogalmazott a színművész.

Arról, hogy a színművész „hirtelen” nézőpontot váltott, hiszen a színpadról egy film rendezői székébe került, a következőket mondta el: „Nagyon jó érzés volt. Mindig is érdekelt ez a dolog, a színházi rendezés annyira nem, a film már sokkal inkább. Amikor elkezdtem filmekben játszani, már akkor is izgatott nem csupán a játék, de maga az elkészítés folyamata. A forgatás varázsa mellett az utómunkákban rejlő kreativitás is  megragadott: a fényelést, az effektelést.

Az első forgatási nap 2017 májusában volt, tehát négy évig tartott. Már tavaly bemutathattuk volna, de a Covid közbeszólt. Az is az időhúzás mellett volt, hogy szükségünk volt mindanégy évszakra, így ez is várakozásra ösztönzött. Emellett csak akkor tudtunk forgatni, amikor a kollégák a munkájuk mellett ráértek. Néhány jelenet Horvátországban forgott, így egy teljes hetet kint töltöttünk.”

A szerelmes történet látványvilága Ladányi János elképzelése alapján készült: „A látványvilág Ladányi János munkája, mondhatni ő öntötte le mesével a filmet, miután leforgattuk. Én főként a színészekkel, a színészi játékkal foglalkoztam. Rendkívül izgalmas időszak volt.”

A hétfő esti filmbemutató egyelőre a stábnak és a támogatóknak volt nyitott, de a közeljövőben a veszprémi közönség is láthatja.

Borítókép: Főző Ditta

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.