Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ünnepi állománygyűlést tartottak

2021. augusztus 19. 15:34
A Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ hosszú idő után először tudott rendezvényt tartani, most viszont augusztus huszadika alkalmából állománygyűléssel ünnepeltek.

Ünnepi hangulat költözött csütörtök délelőtt az Agórába; az eseményen részt vett – többek között - Takács Szabolcs kormánymegbízott, Brányi Mária alpolgármester is. A köszöntő beszédet Berec Zoltán dandártábornok mondta, melyben az államalapító Szent Istvánra, első királyunkra emlékezett, aki kivívta nem csupán népünk, de Európa és az egyház elismerését. Kiemelte: István király mindenek előtt a békére törekedett, miközben cselekedetei mögött világnézeti támpont volt.

A dandártábornok szerint a katonák elődeik tetteihez akkor lehetnek ma méltóak, ha minél magasabb szinten tesznek eleget a kiképzési követelményeknek, hogy méltók legyenek a több mint ezer év rangjához. A magyarok mindig képesek voltak várat építeni akkor, amikor már minden összedőlt, fogalmazott Berec Zoltán. Az augusztus huszadikai – nemzeti – ünnepünk szerinte azért is különleges, mert ekkor még inkább erősíthetjük a nemzettudatot, a hazafiság érzetét.

Berec ismertette azt is, hogy a teljes magyar honvédség megújul, a teljes állományt nagy kihívás elé állítja tehát az új haditechnikai eszközparkjának fejlesztése, vagyis a haderő fejlesztési program során az állománynak fel kell készülnie az új eszközök üzemeltetésére.

Az ünnepség az elismerések átadásával folytatódott, a kitüntetések mellett – ahogy az szokás – kenyérszentelésre is sor került, mely a jólétet, a teremtő erőt, a dolgos kezek munkáját, és az élet körforgását jelképezi.

Szabó Eszter
vehir.hu
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.