Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Szögi István a 23. helyen végzett 1500 méteren

2021. augusztus 3. 4:26 // Forrás: MTI
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Szögi István előfutamában a 12. helyen ért célba és nem jutott tovább az elődöntőbe 1500 méteren a tokiói olimpia atlétikaversenyeinek keddi napján.

A fedettpályás magyar csúcstartó Szögi István a délelőtti program első futamában kapott helyet, s rögtön a rajt után a mezőny elején helyezkedett és bátran versenyzett.

A tempó erős volt, Szögi pedig egészen az utolsó körig jó pozícióban futott, abban viszont a legjobbak növelték az iramot, a Sportolj Velünk Sportegyesület középtávfutója pedig egyre fáradtabbnak tűnt, s ugyan próbált hajrázni, de végül 3:38.79 perces eredménnyel a 12. helyen ért célba.

A három előfutamból az első hat-hat helyezett mellett a legjobb hat időeredményt elérő atléta jutott tovább. Az első és a kifejezetten lassú futást hozott második futam után Szögi még elődöntős helyen állt, a harmadikban viszont nagy volt az iram, ami azt jelentette, hogy a magyar futó számára összesítésben a 23. helyen befejeződött a viadal.

Szögi István a 23. helyen végzett 1500 méteren (archív fotó)Szögi István a 23. helyen végzett 1500 méteren (archív fotó)

Picit vegyesek az érzéseim, mert az időeredmény nem a legjobb, szerettem volna megfutni az egyéni csúcsomat, vagy legalább a közelébe kerülni. Ugyanakkor úgy érzem, jól helyezkedtem, sokáig jó pozícióban voltam. A végén sajnos kijött, hogy sokan még jobbak nálam a mezőnyben

- nyilatkozta az M4 Sportnak a 25 éves sportoló, aki azt is elmondta, hogy a nedves pálya egyáltalán nem zavarta, mert esőben kifejezetten szeret futni.

"Ha jobban át tudom majd gondolni ezt a versenyt, akkor biztosan jobbnak fogom értékelni. Óriási dolog, hogy itt lehettem, mert két éve, amikor hazajöttem az Egyesült Államokból, azon gondolkodtam, hogy abbahagyom, mert nem ment jól a futás"

- fogalmazott Tóthné Stupián Anikó tanítványa.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.