Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Bejelentették az idei Rozé Rizling Jazz Napok fellépőit

2021. július 23. 16:01
Augusztus 13. és 22. között rendezik meg a VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz Napokat. Kiderült, kiket láthatunk a színpadon és mely borászok termékeit kóstolhatjuk meg.

A részleteket péntek délután jelentették be egy az Oliva étterem udvarán rendezett sajtótájékoztatón.

A hagyományokhoz hűen a tíznapos fesztiválon ezúttal is naponta három – összesen tehát harminc – koncertet láthatnak az érdeklődők, miközben harminc borászat portékájából válogathatnak – ahogy Zsandár Tamás fesztiválmenedzser felhívta arra a figyelmet, átlagosan száz-százhúsz–féle bor szerepel a kínálatban. A borok mellett a buborékos műfajok szerelmesei is megtalálják számításaikat: a Törley pezsgőház és a Pannonhalmi Apátság sörfőzdéje is jelen lesz az Óváros téren. A gasztronómiai igények kielégítéséről az Oliva mellett a Serpenyős Ház és a Vitéz Kürtős gondoskodik.

A Lidi zene augusztus 20-án lép színpadraA Lidi zene augusztus 20-án lép színpadra

–  Amikor a covid tavaly mindent elsöpört, a Rozé Rizling Jazz Napok volt az egyik olyan kis fesztivál, ami állva tudott maradni – fogalmazott Mészáros Zoltán, a VeszprémFest fesztiváligazgatója. Mint mondta, ennek sok oka van: a 40-50 milliós költségvetés még ebben a viharvert időszakban is menedzselhető volt – ezért a stábnak és az egyre bővülő támogatói körnek kell köszönetet mondani.

Mészáros felelevenítette, hogy tizenegy évvel ezelőtt azért indították el a programsorozatot, mert szerettek volna ingyenes koncerteket is szervezni, hiszen vannak, akiket eltántorít a VeszprémFest árkategóriája. Az elmúlt több mint tíz év során kiderült, hogy ez a koncepció nemcsak a helyieket nyerte meg, de sokan érkeznek távolabbról is kifejezetten a Rozé Rizling Jazz Napok miatt Veszprémbe. A szervezők célja mindig az volt, hogy a kultúra és a gasztronómia terén is minőségi kínálatot tudjanak prezentálni. Lehetőséget akartak biztosítani a helybeli kezdő és amatőr zenészeknek, akik aztán akkor is a program részei maradnak, amikor már nem lehet kezdőnek nevezni őket. 

Mészáros ZoltánMészáros Zoltán

A sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester a tizenegyes szám misztikumáról beszélt. Mint mondta, tizenegy év hosszú idő, az, hogy a fesztivál ilyen sokáig része volt a veszprémi nyárnak, azt jelzi, hogy hosszú távon is életképes lesz. Mint mondta, abban bízik, hogy jövőre már kevésbé kötött körülmények között gyűlhetünk majd össze, és nem kell már a járvány következményeitől tartanunk. 

Az idén azonban még érvényben vannak a járványügyi szabályok, így a rendezvénytérre csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni. 

Ami pedig a hosszabb távú jövőt illeti, Mészáros Zoltán már előrevetítette, hogy 2023-ban, amikor Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, tovább bővítenék, nemzetközivé tennék a borkínálatot, akár a testvérvárosainknak is lehetőséget adva a nedűik bemutatására.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.