Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Öt különleges szabadtéri mozis élmény

2021. július 14. 20:27
A nyárhoz szerintünk nemcsak a strandolás tartozik hozzá, de a csillagos ég alatti mozizás is. Szerencsére egyre több helyen nyílnak (alkalmi) szabadtéri mozik, az alábbi öt helyszín és vetítés pedig különösen extra élményt ígér.

PikNik Mozi, Pétfürdő – Mamma mia 

A PikNik Mozi egy országos közösségi eseménysorozat, amely egyszerre ötvözi a kertmozik hangulatát a piknikezéssel. A szervezők szerint éppen ezért nem is maga a film a lényeg, hanem az atmoszféra: az esemény már órákkal a filmvetítés előtt kezdetét veszi, s aki szeretné, már délután leterítheti a pokrócát és megkezdheti a hangolódást egy kis piknikezéssel, miközben a háttérben akusztikus jazz zene szól. Aztán naplemente után a színes izzók és a kézzel készült lámpások gyér fénye mellett megkezdődik a filmvetítés – ezúttal Pétfürdőn, ahol egy igazi nyári filmet, a Mamma mia!-t nézhetik meg az érdeklődök. A rendezvény ingyenes, 500 főig korlátozás nélkül látogatható.

Mikor: július 23. 18 órától
Hol: Pétfürdő, péti liget
Facebook-esemény ITT  

Fotó: PikNik Mozi Facebook oldalFotó: PikNik Mozi Facebook oldal

Kertmozi az eplényi Síarénában – Forrest Gump

Elég ritka, hogy az erdő közepén nyíljon meg egy kertmozi, igaz? Pedig Eplényen most épp ezt tapasztalhatjuk meg. A Síaréna üzemeltetői ezzel egy kicsit arra is szeretnék emlékeztetni az embereket, hogy a Kalandhely nemcsak télen kínál kalandokat, de nyáron is ugyanolyan izgalmas lehet a libegővel felmenni a hegyre, bejárni a tanösvényt, felfedezni a különleges Malom tavat, majd újabban mindezt még fokozni azzal, hogy megnézünk egy filmet a csillagos ég alatt. És mivel erdőről beszélünk, ahol kicsi a fényszennyezés, utóbbi kifejezés itt tényleg nem túlzás. Július végén ráadásul egy remek kultfilmmel, a Forrest Gumppal jelentkeznek. Figyelem, a férőhelyek korlátozottak, érdemes sietni a jegyvásárlással.

Mikor: július 31. 20:30-tól
Hol: Intersport Síaréna Eplény
Facebook-esemény ITT  

Vaszary Kertmozi – Szerelmesfilm

Mi lehetne annál jobb retro mulatság, minthogy egy Kádár-kori filmet nézünk meg az egyébként főleg a 20. század közepén és második felében népszerűnek számító kertmozis körülmények között? A balatonfüredi Vaszary Galéria kertjében már évek óta tartanak szabadtéri vetítéseket, az idei filmkínálat azonban kifejezetten a 70-es évekből válogat Balatonfüred várossá alakulásának 50 éves évfordulója alkalmából, s egy kivételtől eltekintve mind magyar film. A Makk Károly-féle zseniális Szerelem, A sípoló macskakő és Steven Spielberg egy korai thrillere után július végén Szabó István klasszikusát, a Szerelmesfilmet játsszák. Ha szeretünk nosztalgiázni szívfacsaró melodrámákkal, ott a helyünk.

Mikor: július 30. 22 órától
Hol: Balatonfüred, Vaszary Galéria
Facebok-esemény ITT   

Fotó: Vaszary KertmoziFotó: Vaszary Kertmozi

Garten Balaton – Van Gogh az örökkévalóság kapujában

Bár a kertmozikat általában a könnyed szórakozással kötjük össze, a magas kultúrától sem kell megijedni. A Garten Balaton kortárs művészeti hetek és képzőművészeti vásár idén is megnyitja kapuit, a színes programba pedig ezúttal is csempésztek egy kis kertmozizást. S ha már képzőművészetről van szó, ki más lenne a legalkalmasabb arra, hogy többet tudjunk meg életéről, mint a posztimpresszionista festő, Van Gogh? A William Defoe főszereplésével készült Van Gogh az örökkévalóság kapujában a holland művész utolsó éveit dolgozza fel, alakításáért pedig Defoe a velencei filmfesztiválon a legjobb színésznek járó díjat is kiérdemelte. Ha ennyi nem elég, csalinak még bedobjuk, hogy a film végig a gyönyörű dél-franciaországi vidéken játszódik.

Mikor: augusztus 3. 21 órától
Hol: Lovas, Fő utca 12.
Facebook-esemény ITT 

Fövenyes Kertmozi – Fekete Özvegy

A már eleve előnnyel induló balatoni kertmozik közül is talán az egyik leghangulatosabb a Balatonudvariban található Fövenyes Kertmozi, mely színes műanyag székeivel, családias megjelenésével igazi retro nosztalgiát áraszt magából. Ráadásul a hely idén ünnepelte 50. születésnapját, ha tehát még soha nem jártunk itt, ideje végre ellátogatni ide. A múltbéli hangulat ellenére a kínálat alapvetően egyébként az aktuális mozifilmekből áll, és gyakorlatilag minden nap mozizhatunk itt – mi most a Marvel újdonságát ajánljuk, a Magyarországon forgatott Fekete Özvegyet. 

Mikor: július 20. 21 órától
Hol: Balatonudvari, Mozi u. 1.
Facebook-esemény ITT 

Nyitókép: Happycity21 on iStockphoto

Bertalan Melinda
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.