2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Városi fejlesztések és parkolási kérdések a polgármester asztalán

2021. március 31. 23:31
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben olvasóink kezébe adjuk a lehetőséget, hogy kérdezzenek Porga Gyula polgármestertől. Ezúttal a költségvetésben szereplő beruházásokról, a parkolási helyzetről, kutyafuttatókról, a tenisz sport fellendítéséről és a koronavírus elleni védekezésről is érkeztek kérdések, amelyeket feltettünk a polgármesternek.

Ismét számos levél érkezett szerkesztőségünk e-mail címére, amelyekben olvasóink az általuk fontosnak vélt, illetve őket leginkább foglalkoztató témákat foglalták össze a polgármesternek intézett kérdésekben. Ezeket összegyűjtve, most is személyesen tettük fel őket Porga Gyulának.

Ha témánként külön-külön szeretnék meghallgatni a polgármester válaszait, a cikk alján az önöket érintő címre kattintva elérhetik egyesével is ezeket.

Az idei költségvetés szerint 46 milliárd forintból gazdálkodik a város, amelynek a 60%-át fordítják fejlesztésekre. Hogy áll össze az idei büdzsé?

Hol tart a Kulturális-negyed fejlesztése?

Hogy áll az Aranyosvölgyi híd és az új vasútállomás tervezése?

Lesz-e 2x2 sávos út a Balaton irányába is 2023-ig?

A parkolási helyzeten hogyan próbálnak javítani? Hol terveznek parkolóbővítést és parkolóház építését?

Van-e lehetőség további utcanévtáblák kihelyezésére, illetve a buszmegállók neveit nagyobb táblákkal jelezni a megállókban?

Mi lesz a sorsa a régi ifiház épületének, ahol régen az Enyhe Fintor Klub is működött?

Tervezik-e és ha igen, akkor a város melyik részén új kutyafuttatók kialakítását?

Mi várható a teniszsport fejlesztése kapcsán Veszprémben?

Miért lehet nyitva a veszélyhelyzet alatt a lengyel piac? Milyen eszközei vannak az önkormányzatnak, hogy segítse a koronavírus elleni harcot? Mit tett eddig a város ennek érdekében?

 

Továbbra is várjuk a kerdes@vehir.hu címre kérdéseiket, amelyeket terveink szerint a következő interjúban felteszünk a polgármesternek.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.
Már csak a vírus áll a városi uszoda és a veszprémiek között
Már csak a vírus áll a városi uszoda és a veszprémiek között
Mely fejlesztések az EKF prioritásai, mikor használhatjuk végre a veszprémi sportuszodát, mennyire gyengítette meg a város gazdaságát a koronavírus? Porga Gyula polgármester a helyi televíziónak adott interjújában az aktuális helyzetről beszélt.
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és az országgyűlési képviselőt is ezen a héten oltották be. Mindketten az AstraZeneca vakcináját kapták.
Újjáéled a Kiskuti Csárda
Újjáéled a Kiskuti Csárda
Veszprém egyik legrégebbi vendéglátóhelyének otthont adó épületet is bekapcsolják az EKF-programba, így 2023-ra ismét vendégeket fogadhat a Kiskuti Csárda.
Mobiltelefonokkal és humánerővel is segíti az önkormányzat az oltási programot
Mobiltelefonokkal és humánerővel is segíti az önkormányzat az oltási programot
Az önkormányzat folyamatos kapcsolatban áll minden egészségügyi és járványügyi munkát végző intézménnyel, a házi orvosokkal, a kórházzal és a kormányhivatallal, a velük való egyeztetés után döntöttek arról, hogy hogyan támogatja a város az oltási munkát.