2021. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Városi fejlesztések és parkolási kérdések a polgármester asztalán

2021. március 31. 22:31
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben olvasóink kezébe adjuk a lehetőséget, hogy kérdezzenek Porga Gyula polgármestertől. Ezúttal a költségvetésben szereplő beruházásokról, a parkolási helyzetről, kutyafuttatókról, a tenisz sport fellendítéséről és a koronavírus elleni védekezésről is érkeztek kérdések, amelyeket feltettünk a polgármesternek.

Ismét számos levél érkezett szerkesztőségünk e-mail címére, amelyekben olvasóink az általuk fontosnak vélt, illetve őket leginkább foglalkoztató témákat foglalták össze a polgármesternek intézett kérdésekben. Ezeket összegyűjtve, most is személyesen tettük fel őket Porga Gyulának.

Ha témánként külön-külön szeretnék meghallgatni a polgármester válaszait, a cikk alján az önöket érintő címre kattintva elérhetik egyesével is ezeket.

Az idei költségvetés szerint 46 milliárd forintból gazdálkodik a város, amelynek a 60%-át fordítják fejlesztésekre. Hogy áll össze az idei büdzsé?

Hol tart a Kulturális-negyed fejlesztése?

Hogy áll az Aranyosvölgyi híd és az új vasútállomás tervezése?

Lesz-e 2x2 sávos út a Balaton irányába is 2023-ig?

A parkolási helyzeten hogyan próbálnak javítani? Hol terveznek parkolóbővítést és parkolóház építését?

Van-e lehetőség további utcanévtáblák kihelyezésére, illetve a buszmegállók neveit nagyobb táblákkal jelezni a megállókban?

Mi lesz a sorsa a régi ifiház épületének, ahol régen az Enyhe Fintor Klub is működött?

Tervezik-e és ha igen, akkor a város melyik részén új kutyafuttatók kialakítását?

Mi várható a teniszsport fejlesztése kapcsán Veszprémben?

Miért lehet nyitva a veszélyhelyzet alatt a lengyel piac? Milyen eszközei vannak az önkormányzatnak, hogy segítse a koronavírus elleni harcot? Mit tett eddig a város ennek érdekében?

 

Továbbra is várjuk a kerdes@vehir.hu címre kérdéseiket, amelyeket terveink szerint a következő interjúban felteszünk a polgármesternek.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Újabb ikonikus épület alakul át és kap új funkciót Veszprém belvárosában a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében. A Jókai 8. szám alatt álló egykori Ruttner-ház egyszerre lesz hostel, kávézó és a várbörtön-múzeum fogadóközpontja.
Veszprémieket díjazott a Magyar Birkózó Szövetség
Veszprémieket díjazott a Magyar Birkózó Szövetség
Városunk vezetői mellett a Centrum Sport Egyesület elnökét, Janku Ferencet is elismerte a megalakulásának századik évfordulóját ünneplő Magyar Birkózó Szövetség szerdán.
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.
Harminc éve barátságban a Jeruzsálemhegyen
Harminc éve barátságban a Jeruzsálemhegyen
Három évtizedes jubileumát ünnepelte a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör pénteken, viszont az ünnepségen kiderült, a szellemiség, amit követnek, ennél sokkal régebbre nyúlik vissza. A városrészben működő társas kör hagyományai egészen a XIX. századig nyúlnak vissza.
Az ’56-os deportáltakra emlékeztek
Az ’56-os deportáltakra emlékeztek
Az egykori Várbörtön falán elhelyezett tábla előtt tisztelegtek, koszorúztak, melyet az 1956-ban elhurcoltak emlékére állítottak egykor.