Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Katonai tábor épül Rátótnál

2021. február 24. 8:58 // Forrás: Magyar Hírlap
A NATO finanszírozásában épül új katonai tábor Gyulafirátót mellett – írta szerdán a Magyar Hírlap.

A táborra azért van szükség, mert Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program tervei alapján 2018-ban nyilvánvalóvá vált, hogy a honvédség a közeljövőben olyan új és modern technikai eszközökkel bővül, amelyek manőverezéséhez a korábbinál nagyobb hely kell – írja a lap.

A bázist a településtől közel egy kilométerre valósítják meg. A beruházás fontos része lesz a hajmáskéri vasútállomás és a tábor között épülő önálló vasúti pálya is, így a személyi állomány és a nehéz technikai eszközök kirakodása és mozgatása megoldható a lakosság és a faluban közlekedők zavarása nélkül.

Az építkezés a terep rendezésével indult el a közelmúltban. A tábor első üteme a tervek szerint 2023 év elejére készül el, és nem csupán a nemzetközi erők, de a Központi Lő- és Gyakorlótér állományának elhelyezésére is szolgál majd. A komplex objektumban a sátorhelyek és elhelyezési épületek mellett egy gép- és harcjármű telep, egy javítóműhely, étkezde, elsősegélynyújtó hely és sportközpont is lesz.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent. tegnap 10:36 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51 Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén. tegnap 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.