Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Remekül teljesítettek az SVSE atlétái

2021. február 1. 17:25 // Forrás: SVSE / Nagy Cecília
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái emlékezetes teljesítményt nyújtottak január utolsó hétvégéjén: az Európa-bajnoki szintek mellett régóta fennálló országos csúcsokat is megdöntöttek

Két versenyen is érdekeltek voltak január utolsó hétvégéjén a veszprémi SVSE atlétái. Bartha-Kéri Biankáért, Szögi István Dánielért és Kiss Gergő Xavérért Bécsben az Indoor Track and Field Vienna Meeting bajnokságon izgulhattunk, míg a többiek Budapesten a fedett pályás bajnokságon álltak rajtvonalhoz.

A szombati napon két országos csúcs mellett három fedett pályás Európa-bajnoki szintteljesítéssel is büszkélkedhet az egyesület. Varga Gréta Barbara tizedik országos csúcsa mellett Bartha-Kéri Bianka 2:03,70-es 800m-es eredménye nem csak a negyedik helyet érdemelte. A koronát Szögi István Dániel rakta fel, aki harminchat éves rekordot írt át. A 25 éves atléta az osztrák fővárosban 1500 m-en döntött csúcsot és a 3:37,55-ös idő egyben a világ idei legjobb eredménye is eddig. A sikerhez segítette hozzá klubtársa, Kiss Gergő Xavér, aki iramfutóként vezette a mezőnyt.

Forrás: SVSEForrás: SVSE

Eközben 250 km-rel odébb is folytak a küzdelmek a dobogós helyezések eléréséért. Budapesten, a BOK Csarnokban rendezték a nyílt fedett pályás bajnokságot. A kétnapos sporteseményen a Sportolj Velünk SE csapata 19 atlétát indított. A vírushelyzet miatt szigorított szabályok mellett versenyeztek a sportolók, ennek ellenére újabb országos csúcsot írhatott be Varga Gréta Barbara a gyűjteményébe. A veszprémiek két dobogós helyezést szereztek, valamint huszonkettő egyéni legjobb eredményt értek el.

Január utolsó hétvégéjén Varga Gréta Barbara 1500 m-es síkfutásban állt rajthoz. A fiatal, tehetséges atléta kétségkívül megint a legjobb formáját hozta. 500 m után szinte egyedül képviselte az élmezőnyt. Gréti 4:16.32-es eredménye nemcsak a bajnoki címet jelenti, hanem átírta a tizenkilenc éve fennálló U20-as országos csúcsot is, amellyel és a márciusi Európa-bajnokság szintjét is teljesítette.

Forrás: SVSEForrás: SVSE

A szombati napon Gréti aranyérme mellett egy bronzot is szerzett az SVSE sprintere, Kéri Bettina. Bettina 60 m síkfutásban, óriási egyénin csúccsal (7,51-el) ért célba. Az előfutamban is kimagaslóan teljesített egyéni eredményével, a döntőben pedig ezt is felülmúlva megérdemelten vehette át a bronzérmet. Az érmek mellett nem elhanyagolható a számtalan egyéni csúcsot érő értékes eredmény. Felber Farkas Ákos 60 m gátfutásban javította az egyéni eredményét és korosztályában másodikként végzett 8,56-os időeredménnyel.

A lányok mezőnyében 60 m síkfutásban Betti mellett Kerékgyártó Dóra is rajthoz állt, aki megközelítve egyénijét 8,14-el végzett. A 2006-os születésű lány távolugrásban és 200 m síkfutásban is megmérettette magát. Az 5.02-es ugrása és a 27,03-as futása is eddigi legjobbja.

Forrás: SVSEForrás: SVSE

Január 30-án még 400 m és 1500 m síkfutásban is érdekeltek voltak a veszprémiek. A rövidebb versenyszámban a lányoknál Besenyődi Petra, Kovács Noémi és Csáki Natália tartoztak a mezőnyhöz. Petra 60,46-os, Noémi 62,15-ös, míg Natália 69,06-os időeredménnyel – egyéni legjobb eredmény – végeztek. A férfiak között Kubasi János és Dabosi Marcell képviselték az SVSE-t. János 51,26-tal, Marci 52,36-tal – egyéni legjobb eredmény – zárták a versenyt. A hosszabb versenyszámban Szirbek Albert bátor futásával vette fel a harcot. 4.12,31-es egyéni csúcsával a 9. helyet érte el az abszolút korosztályban.

A másnap sem telt el dicsőség nélkül. 200 m síkfutás felnőtt korosztályában indult Kovács Noémi és Dabosi Marcell. Noémi 26,78-as, míg Marci 23,30-as egyéni legjobb idővel zárta le a hétvégi atlétikaversenyt.

Forrás: SVSEForrás: SVSE

800 m síkfutásban a női és a férfi mezőnyben is kimagasló teljesítményt nyújtottak az SVSE sportolói. Gedra Szabina és Mező Zsófia Márta az 5. futamban viaskodtak az ellenfelekkel. Az utolsó egyenesben fej-fej mellett álltak az élen. Szabina 2:17,30-cal, Zsófi 2:17,56-tal egyéni legjobbjukat hozták ki magukból. A mezőny tagjaként Birnbauer Dalma 2:36,50-nel és Csáki Natália 2:43,55-tel zártak. A férfiak között Kubasi János 1:56,39-es egyéni csúccsal a 9., Szirbek Albert 2:00,22-vel a 16., míg Horváth András 2:03,10-zel a 21. helyen végzett.

A leghosszabb versenyszámban, 3000 m síkfutásban Tóth Márton állt az élre, végül összetettben a negyedik helyen ért célba 8:59,97-es egyéni legjobb időeredménnyel. A nap zárásaként a lány 200 m síkfutásban négyen is megmutatták gyorsaságukat. Besenyődi Petra 26,61-es egyéni csúcsot állított be. Petra távolugrásban is szerepelt, ahol az 5.22-es ugrása is egyéni legjobb eredményt ér. Petra és Dóri mellett Badics Helka (29,66), Földesi Léda és Schofhauser Debóra is teljesítette a kétkanyaros versenyt.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.