Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Szögi István több mint 35 éves országos csúcsot döntött meg 1500 méteren

2021. január 30. 22:38 // Forrás: MTI
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Szögi István csaknem 36 éves országos rekordot javított meg szombaton 1500 méteren a bécsi fedett pályás atlétikai versenyen.

Szögi István 3.37.55 perccel győzött, ezzel Knipl István 1985. február 23-án elért, 3:39.25 perces csúcsát adta át a múltnak.

Tóthné Stupián Anikó 25 éves tanítványa már tavaly teljesítette a márciusi fedett pályás Európa-bajnokság indulási szintjét, ezt most megerősítette.

Szögi István hatalmas csúcsot repesztett - Fotó: atletika.hu (archív)Szögi István hatalmas csúcsot repesztett - Fotó: atletika.hu (archív)

Nagyon örülök a mai napon elért időmnek, még mindig fel vagyok dobódva. Hosszú évek munkája látszik beérni, amiért köszönettel tartozom az edzőmnek, a családomnak és a csapattársaimnak. Bizakodóan álltam rajthoz, hiszen olyan edzéseket tudtam elvégezni az elmúlt hetekben, amilyeneket korábban még soha, valamint az alapozás során is többet futottam, mint valaha. Bíztam benne, hogy megdönthetem a szabadtéri egyéni csúcsomat, és ezzel elérhetővé válik az országos csúcs is. Az elmúlt két hétben azzal keltem és feküdtem, hogy országos csúcsot fogok futni. Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy ezt sikerült ma elérni. Azonban ennél nagyobb céljaim is vannak, amikért a továbbiakban is keményen fogok dolgozni

– nyilatkozta Szögi a 100% Magyar Atlétika Facebook oldalán.

Korábban Bécsben szintén teljesítette az Eb-részvételhez szükséges időt Bartha-Kéri Bianka. Az SVSE 26 éves atlétája 2.03.70 perccel ért célba 800 méteren - a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.