2021. február 26.
//
Edina névnap

SVSE: bajnoki cím, dobogós helyezések

2021. január 25. 12:09
SVSE / Nagy Cecília
Szép eredményeket értek el a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái a hétvégén Győrben rendezett fedett pályás GYAC Kupán.

A győri Olimpiai Sportparkban vasárnap rendezték a fedett pályás GYAC Kupát, amelyen városunk eredményes futói, az SVSE fiatal atlétái is képviseltették magukat. Az egyesület újoncai, serdülő és ifjúsági atlétái több versenyszámban is rajtvonalhoz álltak.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A legkiemelkedőbb teljesítményt Kerékgyártó Dóra nyújtotta, aki távolugrásban és 60 m síkfutásban is dobogóra állhatott; előbbiben bronzérmet vehetett át, míg a sprintszámban bajnoki címet szerzett. Dóra 4.95 m-es ugrásával egyéni csúcsot ért el a dobogós helyezés mellé, míg a futását bearanyozta a szintén egyéni csúcsot jelentő 8,13-as időeredménye.

Felber Kata Zselyke három versenyszámban képviseltette magát, 60 m sík- (8,37) és gátfutásban (9,77) is a döntőben versenyezhetett. Mindkét számban az előkelő negyedik helyen végzett. Dóra mellett a távolugró mezőny tagjaként klubtársa előtt a második helyen végzett. Az 5.01 méteres ugrása neki is egyéni csúcsot ért.

A fiatalabb korosztályban Simon Bence nevét kell kiemelni: háro, versenyszámban is érdekelt volt, melyből a 60 m-es síkfutás egyéni csúcsa (8,40) a dobogó harmadik fokára emelte a fiatalt. Aki gátfutásban az ötödik lett, míg távolugrásban a kilencedik helyen végzett.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A lányok távolugrással indították a versenyt. Kiss Zsófia Csenge, Sirkó Csenge, Lengyel Laura Bella, Egyedi Viktória, Vass Boglárka és Kézdy Blanka mind az SVSE-t képviselte a negyvenkét fős mezőnyben. Szép eredményeket, egyéni csúcsokat értek el a hölgyek: Zsófi 4.05 m (10. hely), Csenge 3.88 m (16. hely), Laura 3.82 m (19. hely), Viki 3.30 m (35. hely), Bogi 3.23 m (39. hely) és Blanka 3.08 m (41. hely).

Az újoncok a 60 méteres síkfutásban is rajtvonalhoz álltak. Kiss Zsófia eredménye mellett nem mehetünk el szó nélkül: 8,80-as egyéni csúcsával megnyerte a futamát. Korcsoportjában teljesítménye a legjobb időeredménynek bizonyult. Lengyel Laura futama másodikaként ért célba 9,02-vel, ahogy a harmadik futamban Egyedi Viktória is (9,14). Vass Boglárka 9,08-al, Sirkó Csenge 9,19-el, Kézdy Blanka pedig 10,06-tal zárt.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A hölgyek közül ketten a gátakkal is megbírkoztak: Zsófi 10,91, míg Laura 11,84 alatt küzdötte le az öt akadályt. Viktória és Blanka harmadik versenyszámként súlylökésben is érdekelt volt. Viki az ötödik helyen végzett 9.50 m-es eredménnyel, Blanka 5.30 méterrel fejezte be a versenyt.

Ebben a korosztályban, de a fiúk versenyében Simon Bence mellett Egyedi Péter Levente, Járfás Zalán, Kiss András Gellért, Sinka Dániel és Szirbek Titusz is bemutatkozott. Távolugrásban Dani 3.80 m-t, Peti 3.54 m-t ért el. 60 méteres síkfutásban a döntőben Kiss András és Simon Bence óriási küzdelmében végül Andris a egyedik helyen ért a célba (8,40). Titusz az előfutamban 9,75-tel futam harmadikként zárt, míg Zalán 9,91-es, Peti pefig 9,62 mp-es idővel végzett.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A serdülő korosztályban Dóri és Zselyke mellett 60 m síkfutásban versenyzett Badics Helka (8,84), Schofhauser Debóra (8,97), Gedra Bettina (9,02), Földesi Léda (8,74). A fiúknál Várpalotai Huba 8.04-es időeredménnyel teljesítette a síkfutást, ő a gátfutó versenyszámban 10,66-tal az ötödik helyre kapaszkodott fel.

A férfiak 60 m-es síkfutásában Kuminka Kevin Zoltán képviselte a veszprémieket, aki 7,95-ös egyéni csúccsal zárt az előfutamban. A nőknél Kovács Noémi állt a rajtvonalhoz, ő szintén egyéni legjobb eredménnyel, 8,32-vel végzett futama második helyezettjeként.

vehir.hu

További cikkek

Bajnoki címek és fényes medálok
Bajnoki címek és fényes medálok
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái két bajnoki cím mellett öt ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a BOK csarnokban megrendezett fedett pályás atlétikai magyar bajnokságról.
Bartha-Kéri Bianka: 28 századra az országos csúcstól
Bartha-Kéri Bianka: 28 századra az országos csúcstól
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Bartha-Kéri Bianka a fővárosi BOK csarnokban rendezett nyílt versenyen 800 m síkfutásban 2:02.07-re javította egyéni fedett pályás csúcsát, 28 századra megközelítve az országos rekordot.
Országos csúcsot döntött Szirbek Albert
Országos csúcsot döntött Szirbek Albert
A veszprémi Sportolj velünk SE serdülőkorú atlétája, Szirbek Albert a hétvégén új korosztályos csúcsot futott a fővárosi fedett pályás megmérettetés 800 méteres versenytávján. A fiatal versenyző az akkor még VEDAC-színekben versenyző Takács Dávid 2001-ben felállított eredményét múlta felül.
Újabb U20-as csúcs fűződik Varga Gréta nevéhez
Újabb U20-as csúcs fűződik Varga Gréta nevéhez
A veszprémi Sportolj Velünk SE fiatal atlétája, Varga Gréta Barbara a fővárosi BOK Csarnokban hétvégén rendezett nyílt fedett pályás bajnokságon ezúttal 3000 méteres síkfutásban döntötte meg az eddig fennálló korosztályos országos csúcsot.
Újabb SVSE-győzelem, ezúttal Ostravában
Újabb SVSE-győzelem, ezúttal Ostravában
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Szögi István Dániel a csehországi Ostravában rendezett fedettpályás nyílt bajnokságon is győzelmet aratott 1500 méteres síkfutásban.