2021. január 28.
//
Károly, névnap

Nagy segítség a VEDAC-nak a rövidesen elkészülő dobópálya

Jól halad a veszprémi Városi Stadion dobópályájának felújítása: április végéig fű is kerül majd a területre, azt követően pedig a munkát is megkezdhetik rajta a VEDAC atlétái.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) csütörtök délután bejárásra invitálta a sajtó képviselőit a Városi Stadion felújítás alatt álló dobópályájára. Az eseményre meghívást kapott térségünk országgyűlési képviselője mellett városunk polgármestere is.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója emlékeztetett, a Magyar Atlétikai Szövetség sportágfejlesztési támogatás keretében biztosított forrást a felújítás első üteméhez, amely április végéig be is fejeződik, hiszen már csak füvesíteni szükséges az említett területet.

A téli évszak, valamint az azzal járó időjárási tényezők a tereprendezés befejezését nem teszik lehetővé, így a pálya füvesítésére tavaszig várnunk kell. A pálya hitelesítése és műszaki átadása azonban már megtörtént: egyesületünk nemzetközi versenyeket is tarthat majd.

Németh hangsúlyozta, korábban gerelyhajítópályával és kifutóval sem rendelkeztek, így nagy segítség számukra az, hogy a közeljövőben már erre sem lesz problémájuk. Hozzátette, két új kalapácsvető- és egy diszkoszvetőkörrel is gazdagodott a veszprémi stadion infrastruktúrája.

Országgyűlési képviselőnk, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a sportegyesületek mellett azok infrastrukturális helyzetét is szem előtt tartja a város. Ennek élő példája, hogy állami támogatással új uszoda, tornászgyakorló, és jégcsarnok is épül a megyeszékhelyen.

Hozzátette, a VEDAC fejlődése is fontos számukra; ehhez közel 70 milliós támogatást sikerült megpályázniuk az államtól. Ovádi reményét fejezte ki, hogy a veszprémi dobóatléták az új környezetben az olimpiai szereplés lehetőségét is kivívják majd edzőik segítségével.

Városunk polgármestere, Porga Gyula (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a Városi Stadion beruházássorozata még közel sem ért véget; lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek majd azért, hogy a közeljövőben már a futófolyosó is XXI. századi körülményeket képviseljen.

A Modern Városok Program nagy segítségünkre van a fejlesztésekben: nemcsak csarnokok tekintetében, hanem a közterületeken szabadtéri pályák kialakításában is. Hiszen Veszprémben a szabadidősport lehetőségek biztosítását is ugyanolyan fontosnak tartjuk

– zárta a politikus.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

A lakatosmester, aki az ízek szerelmese
A lakatosmester, aki az ízek szerelmese
Tűztől tűzig – így is összefoglalhatnánk a veszprémi születésű Martinek Ferenc életútját. Közel ötven esztendeje esztergályosként nyitott be a munka világának kapuján, nem sokkal később lakatosmester lett belőle. Belekóstolt a vendéglátós szakmába is: a sültek íze pedig rabul ejtette; két tűz közé sodorta az élet, ő azonban nem vallott szégyent.
Érdemi beleszólást szeretne az ellenzék az EKF-be
Érdemi beleszólást szeretne az ellenzék az EKF-be
Nagyobb beleszólást szeretne a helyi ellenzék az Európa Kulturális Főváros 2023 projektbe. Hartmann Ferenc (MSZP) és Gertsmár Ferenc (LMP) önkormányzati képviselők a konkrét igényüket is bemutatták hétfő délelőtti közös sajtótájékoztatójukon.
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
A Veszprémi Torna Club (VTC) európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai ütemterv szerint haladnak. Portálunk a napokban madártávlatból is megbizonyosodott erről.
Lezárult az állatkert történetének legnagyobb fejlesztése
Lezárult az állatkert történetének legnagyobb fejlesztése
A Modern Városok Programban meghirdetett fejlesztések közül elsőként az állatkert projektjei zárultak le, de ahogy a szerda délelőtti projektzáró sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben is vannak még nagyszabású tervek. Ahogy a kormánybiztos fogalmazott: a veszprémi fejlesztéseket a tudatosság jellemzi.
Több javaslat a kertváros közlekedésének javítására
Több javaslat a kertváros közlekedésének javítására
Elsősorban a kertvárosi közlekedés és kiváltképp a parkolási helyzet került előtérbe a szerda délutánra meghirdetett lakossági fórumon, de a belvárosi közlekedési dugók megoldására is merültek fel javaslatok. A városvezetés mellett szakértők mutatták be azt a koncepciót, valamint javaslataikat, amelyekkel reményeik szerint javítható a jelenlegi helyzet.