2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Megalakultak a zoomerek Veszprémben

Idén megalakult a Veszprémi Diák Újságíró Klub, hamarosan pedig a középiskolákba is szeretnének eljutni online és nyomtatott sajtótermékükkel.

A közösség megalapítása idén fogalmazódott meg több veszprémi fiatal körében arra alapozva, hogy a fiatalok szívesen fogyasztanak olyan médiaterméket, ami róluk szól, az ő nyelvezetük szerint írták és aktualitásokat dolgoz fel.

Így született meg a zoomers.hu névre keresztelt internetes portál, ami az alapja lesz egy várhatóan a jövő év első felében megjelenő nyomtatott iskolaújságnak is.

Bóka Bence, az önkormányzat ifjúsági tanácsadója a bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, az a céljuk, hogy minden városi középiskolákba eljuttassák egységes újságjukat.

Bóka Bence ifjúsági refernsBóka Bence ifjúsági referns

A hitelesség megőrzése érdekében pedig szeretnék, ha újságíróként kizárólag olyan fiatalok írnák a lapot, akik valamelyik veszprémi középiskolában tanulnak és megvan bennük a tettvágy, hogy kipróbálják a média írott műfaját.

Éppen ezért a Veszprémi Diák Újságíró Klubba minden érdeklődőt szívesen várnak, ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni a zoomersveszprem@gmail.com címre az önéletrajzot és motivációs levelet.

Kovács Örs, a klub elnöke kifejtette, azáltal, hogy fiatalok szerkesztik és írják a lapot, valóban olyan témákat tudnak majd feldolgozni, ami érdekli és foglalkoztatja ezt a korcsoportot.

Kovács ÖrsKovács Örs

A tervek szerint havonta jelenne meg nyomtatott formában a kiadvány, miközben az online felület folyamatosan frissülne.

A kezdeményezést egyébként az önkormányzat is támogatja, Bóka Bence tájékoztatása szerint folyamatosak az egyeztetések a városvezetéssel az utolsó részletekről annak érdekében, hogy jövő év elején megjelenhessen az első szám.

A szerkesztők elárulták, hogy tervben van még egy podcast csatorna elindítása is a zoomer.hu-n belül, szintén fiatalok által szerkesztett témákkal.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek