Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megalakultak a zoomerek Veszprémben

2020. december 11. 12:08
Idén megalakult a Veszprémi Diák Újságíró Klub, hamarosan pedig a középiskolákba is szeretnének eljutni online és nyomtatott sajtótermékükkel.

A közösség megalapítása idén fogalmazódott meg több veszprémi fiatal körében arra alapozva, hogy a fiatalok szívesen fogyasztanak olyan médiaterméket, ami róluk szól, az ő nyelvezetük szerint írták és aktualitásokat dolgoz fel.

Így született meg a zoomers.hu névre keresztelt internetes portál, ami az alapja lesz egy várhatóan a jövő év első felében megjelenő nyomtatott iskolaújságnak is.

Bóka Bence, az önkormányzat ifjúsági tanácsadója a bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, az a céljuk, hogy minden városi középiskolákba eljuttassák egységes újságjukat.

Bóka Bence ifjúsági refernsBóka Bence ifjúsági referns

A hitelesség megőrzése érdekében pedig szeretnék, ha újságíróként kizárólag olyan fiatalok írnák a lapot, akik valamelyik veszprémi középiskolában tanulnak és megvan bennük a tettvágy, hogy kipróbálják a média írott műfaját.

Éppen ezért a Veszprémi Diák Újságíró Klubba minden érdeklődőt szívesen várnak, ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni a zoomersveszprem@gmail.com címre az önéletrajzot és motivációs levelet.

Kovács Örs, a klub elnöke kifejtette, azáltal, hogy fiatalok szerkesztik és írják a lapot, valóban olyan témákat tudnak majd feldolgozni, ami érdekli és foglalkoztatja ezt a korcsoportot.

Kovács ÖrsKovács Örs

A tervek szerint havonta jelenne meg nyomtatott formában a kiadvány, miközben az online felület folyamatosan frissülne.

A kezdeményezést egyébként az önkormányzat is támogatja, Bóka Bence tájékoztatása szerint folyamatosak az egyeztetések a városvezetéssel az utolsó részletekről annak érdekében, hogy jövő év elején megjelenhessen az első szám.

A szerkesztők elárulták, hogy tervben van még egy podcast csatorna elindítása is a zoomer.hu-n belül, szintén fiatalok által szerkesztett témákkal.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak A magyar kormány legújabb fiatalokat támogató intézkedése szeptember 1-től lépérvénybe. 2024. március 14. 12:35 A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok fiatalok A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok Idén ősszel elfogadták Veszprém új ifjúsági koncepcióját, ami többek közt abban is kitűnik a hasonló dokumentumok közül, hogy megalkotásában több olyan helyi fiatal is részt vett, akik még a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be. Meglepetést pedig bőven okoztak, amikor a közös munka zajlott. Ezekről is kérdeztük dr. Hegedűs Barbara alpolgármestert, aki végig ott volt a koncepció megalkotásánál. 2023. december 18. 16:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.