2021. január 24.
//
Timót névnap

Bakony Expo egy kicsit másképp, a biztonság jegyében

2020. november 9. 4:00
Fokozott óvatossággal, szigorú szabályok mentén rendezik meg a vásárt jövő hétvégén, november 13-15. között.

Az utóbbi hetekben tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, azonban a gazdaság működésének támogatása, különböző szegmenseinek működtetése, életben tartása kiemelten fontos a magyar kormány számára.  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy erejéhez és a rendelkezésre álló eszközeihez mérten minél nagyobb segítséget nyújtson a nehéz helyzetbe került helyi és környékbeli termelőknek, vállalkozásoknak – írták közleményükben a Bakony Expo szervezői, hozzátéve: mivel a járvány miatti többletkiadások, ezáltal a bevételcsökkenés a lakosságot is érinti, ezért a Bakony Expo a belépőjegy árát 400 Ft/fő összegre csökkentik, míg a 14 év alatti gyermekek számára  a belépés továbbra is ingyenes marad.

Mindent megtesznek, hogy segítsék a nehéz helyzetbe került helyi termelőketMindent megtesznek, hogy segítsék a nehéz helyzetbe került helyi termelőket

A napi szükségleteink biztosítása érdekében a jelenlegi helyzetben is kénytelenek vagyunk zárt terekben működő boltokban, piacokon vásárolni. Ehhez képest kisebb kockázatot jelent egy szabadtéren, megfelelő szabályok meghatározásával és szigorú betartatásával megszervezett vásár, ahol a gazdasági túlélésért küzdő környékbeli termelők, vállalkozók eladhatják az általuk megtermelt egészséges élelmiszereket és jó minőségű egyéb kézműves termékeiket. Mindezek tükrében vállalták fel a szervezők, hogy az idén is megrendezik a már hagyománnyá vált Bakony Expót.

Idén szabadtéren, szigorú szabályok betartásával rendezik meg az expótIdén szabadtéren, szigorú szabályok betartásával rendezik meg az expót

A járványhelyzetre tekintettel a rendezvény helyszíne, a Veszprém Aréna előtti tér nyitottsága, a megvalósuló óvintézkedések és azok betartásának folyamatos ellenőrzése garantálja az egészségügyi kockázat minimalizálását. Belépéskor kötelező a testhőmérséklet mérése és a kézfertőtlenítés. Emellett a területen árusítók, kiállítók és vendéglátók is kötelesek kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítani a rendezvény egész időtartamára. A rendezvény területén az árusítók és a látogatók, vásárlók számára egyaránt kötelező lesz a maszk előírásszerű használata is.

Azért, hogy a megjelentek ugyanazon a helyszínen egyéb ügyeiket is intézhessék, a rendezvényen jelen lesz a kormányablak busza is. A résztvevőknek itt lehetőségük lesz a kormányablakhoz köthető ügyeik elintézésére. Ugyanezt a cél szolgálják a helyszínen a BENU szűrőprogram ingyenes szűrővizsgálatai is, amelyeket bárki igénybe vehet. 

A rendezvényen minden tevékenységre szigorú óvintézkedések vonatkoznak, és azok maximális betartását a rendezők folyamatosan figyelemmel kísérik, és ehhez a résztvevők aktív támogatását várják el. Ha valakiben az óvintézkedések ellenére is él a fertőzéstől való félelem, az a Facebookon nyomon tudja követni a rendezvényt.

A szervezők hangsúlyozottan kérik, hogy aki nem érzi magát egészségesnek, vagy bizonyítottan fertőzött személlyel került kapcsolatba az elmúlt két hétben, az ne vegyen részt a rendezvényen. 

vehir.hu

További cikkek

Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Átszervezi tevékenységét a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. - a korábbi Pannontej -, amely bezárja zalaegerszegi sajtüzemét, illetve tovább fejleszti veszprémi gyáregységét - közölte a társaság az MTI-vel.
Melyik veszprémi nevezetességnél járunk? Játssz és nyerj a Pannon Egyetemmel!
Melyik veszprémi nevezetességnél járunk? Játssz és nyerj a Pannon Egyetemmel!
Találd ki, melyik veszprémi látványosságot kapták lencsevégre a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának munkatársai, lőj egy képet magadról a helyszínen és szállj versenybe a Veszprémi Fotószafari nyereményeiért.
A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en
A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en
Idén január 21. és 23. között tartják a 21. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amely a hazai felsőoktatási képzések legnagyobb fóruma. A korlátozások és óvintézkedések miatt idén rendhagyó módon online látogathatják az érdeklődők a kiállítói standokat.
Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot
Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot
Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután pénteken Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi tárcavezetővel tárgyalt.
Szijjártó és Ovádi 2,2 milliárd forintos veszprémi beruházást jelentett be
Szijjártó és Ovádi 2,2 milliárd forintos veszprémi beruházást jelentett be
Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a Thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad.