Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bakony Expo egy kicsit másképp, a biztonság jegyében

2020. november 9. 4:00
Fokozott óvatossággal, szigorú szabályok mentén rendezik meg a vásárt jövő hétvégén, november 13-15. között.

Az utóbbi hetekben tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, azonban a gazdaság működésének támogatása, különböző szegmenseinek működtetése, életben tartása kiemelten fontos a magyar kormány számára.  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy erejéhez és a rendelkezésre álló eszközeihez mérten minél nagyobb segítséget nyújtson a nehéz helyzetbe került helyi és környékbeli termelőknek, vállalkozásoknak – írták közleményükben a Bakony Expo szervezői, hozzátéve: mivel a járvány miatti többletkiadások, ezáltal a bevételcsökkenés a lakosságot is érinti, ezért a Bakony Expo a belépőjegy árát 400 Ft/fő összegre csökkentik, míg a 14 év alatti gyermekek számára  a belépés továbbra is ingyenes marad.

Mindent megtesznek, hogy segítsék a nehéz helyzetbe került helyi termelőketMindent megtesznek, hogy segítsék a nehéz helyzetbe került helyi termelőket

A napi szükségleteink biztosítása érdekében a jelenlegi helyzetben is kénytelenek vagyunk zárt terekben működő boltokban, piacokon vásárolni. Ehhez képest kisebb kockázatot jelent egy szabadtéren, megfelelő szabályok meghatározásával és szigorú betartatásával megszervezett vásár, ahol a gazdasági túlélésért küzdő környékbeli termelők, vállalkozók eladhatják az általuk megtermelt egészséges élelmiszereket és jó minőségű egyéb kézműves termékeiket. Mindezek tükrében vállalták fel a szervezők, hogy az idén is megrendezik a már hagyománnyá vált Bakony Expót.

Idén szabadtéren, szigorú szabályok betartásával rendezik meg az expótIdén szabadtéren, szigorú szabályok betartásával rendezik meg az expót

A járványhelyzetre tekintettel a rendezvény helyszíne, a Veszprém Aréna előtti tér nyitottsága, a megvalósuló óvintézkedések és azok betartásának folyamatos ellenőrzése garantálja az egészségügyi kockázat minimalizálását. Belépéskor kötelező a testhőmérséklet mérése és a kézfertőtlenítés. Emellett a területen árusítók, kiállítók és vendéglátók is kötelesek kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítani a rendezvény egész időtartamára. A rendezvény területén az árusítók és a látogatók, vásárlók számára egyaránt kötelező lesz a maszk előírásszerű használata is.

Azért, hogy a megjelentek ugyanazon a helyszínen egyéb ügyeiket is intézhessék, a rendezvényen jelen lesz a kormányablak busza is. A résztvevőknek itt lehetőségük lesz a kormányablakhoz köthető ügyeik elintézésére. Ugyanezt a cél szolgálják a helyszínen a BENU szűrőprogram ingyenes szűrővizsgálatai is, amelyeket bárki igénybe vehet. 

A rendezvényen minden tevékenységre szigorú óvintézkedések vonatkoznak, és azok maximális betartását a rendezők folyamatosan figyelemmel kísérik, és ehhez a résztvevők aktív támogatását várják el. Ha valakiben az óvintézkedések ellenére is él a fertőzéstől való félelem, az a Facebookon nyomon tudja követni a rendezvényt.

A szervezők hangsúlyozottan kérik, hogy aki nem érzi magát egészségesnek, vagy bizonyítottan fertőzött személlyel került kapcsolatba az elmúlt két hétben, az ne vegyen részt a rendezvényen. 

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.