Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„VESZPRÉM MJV KLÍMASTRATÉGIA KIDOLGOZÁSA ÉS KLÍMATUDATOSSÁGOT ERŐSÍTŐ SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA” KEHOP-1-2-1-2019-00247

2020. szeptember 14. 12:11 // Forrás: VKSZ Zrt.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 19.985.000 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformáló programok megvalósítására, amely projekt a VKSZ Zrt. aktív közreműködésével valósul meg.

A projekt időtartama alatt a megvalósítók Veszprém Megyei Jogú Város klímastratégiájával összhangban interaktív, tematikus szemléletformáló programokat szerveznek és bonyolítanak le.

A programsorozat érinti a fenntarthatóság szempontjából kiemelt területeket olyan akciók keretein belül, amelyek valamennyi korosztály számára választható alternatívákat kínálnak egy környezettudatosabb életszemlélet és életvitel kialakításában. A rendezvények között szerepel a zöldhulladék-gazdálkodás jegyében házi komposztálást népszerűsítő programsorozat, valamint ugyanezen céllal életre hívott információs táblakampány, amelynek keretein belül edukatív célú, figyelemfelkeltő táblák kerülnek kihelyezésre a veszprémi kertészetek bevonásával. A megvalósítók klímavédelmi ismeretterjesztő kiadványt indítanak útjára az alternatív zöldgazdálkodás jó gyakorlatait, külföldi példáit bemutatva, valamint a VKSZ Zrt. Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán házi komposztálást demonstráló magas ágyás létesítésére is sor kerül.

 A programsorozatu nyitányaként 2020. szeptember 18-án a Kálvin János Parkban „Vadvirágos Piknik” címmel a klímatudatosságot és a zöldfelületi gyepgazdálkodást fókuszba helyező nagyszabású rendezvény kerül megszervezésre, amelyre szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne elindulni egy környezettudatosabb életvitel irányába, de kevés információval bír ahhoz, hogy megtegye a kezdő lépéseket. Hisszük, hogy a hulladékok sorsát elsősorban mi magunk határozzuk meg, tegyünk együtt felelősen a jövőért.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A klímavédelemről egyeztettek az Acticityben A klímavédelemről egyeztettek az Acticityben Veszprémbe érkezett a Life-Climcoop workshop-sorozata, ahol az önkormányzat vezetőivel és a helyi vállalatok képviselőivel beszélgettek arról, hogy miért fontos a város-vállalati együttműködés a klímaalkalmazkodásban. 2023. május 19. 11:04 A jó gyakorlatokból építkezik a város a gyepgazdálkodás területén is VKSZ Zrt A jó gyakorlatokból építkezik a város a gyepgazdálkodás területén is A tudatos gyepgazdálkodást bemutató kiadvány készült, amelyben a veszprémi megoldások mellett más európai városokból is hoznak példákat. A mostani könyv annak a klímastratégiának a része, amely számos további projektelemet tartalmaz, ezek közül már többel találkozhattak a veszprémiek. 2021. április 21. 15:36 1987-hez képest közel 50%-kal csökkent Veszprém önkormányzatának összes szén-dioxid kibocsátása klímastratégia 1987-hez képest közel 50%-kal csökkent Veszprém önkormányzatának összes szén-dioxid kibocsátása Ez kétszeres teljesítés, mint amennyit a városvezetés korábban vállalt. Az óvodák és bölcsődék újjáépítésének is köszönhető a csökkenés. 2020. november 4. 4:00 A magyar cél, hogy 2050-re klímasemlegesek legyünk A magyar cél, hogy 2050-re klímasemlegesek legyünk „A klímavédelem politikai divattá vált, a sok üres beszéd pedig lerontja az ügy komolyságát. Ha valóban féltjük a földünket, a természetet, a klímánkat, akkor ideje beszéd helyett cselekedni.” – mondja az Innovációs Minisztérium a Klíma – és Természetvédelmi Akcióterv bemutatása kapcsán. 2020. július 6. 5:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.