Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A klímavédelemről egyeztettek az Acticityben

2023. május 19. 11:04
Veszprémbe érkezett a Life-Climcoop workshop-sorozata, ahol az önkormányzat vezetőivel és a helyi vállalatok képviselőivel beszélgettek arról, hogy miért fontos a város-vállalati együttműködés a klímaalkalmazkodásban.

A csütörtök délutáni rendezvényen dr. Domokos Endre (Pannon Egyetem) előadást tartott a város klímavédelmi és klímaadaptációs terveiről, Viskolcz Béla (Miskolci Egyetem) a városok és vállalatok együttműködésének lehetőségeit vázolta, Litkai Gergely humorista pedig a kellemetlen dolgok kommunikációjáról beszélt.

A város céljait Hegedűs Barbara alpolgármester foglalta össze, aki azt emelte ki, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnénnek a fenntarthatóságra és a klímavédelmi célokra. Veszprém az elmúlt években is erős volt ezen a téren, de az elszigetelt, különálló projekteket összefogásokkal lehetne erősíteni, együttműködve a gazdasági és civil szférával – ez a beszélgetés ennek az első állomása lehet. 

Az együttműködéseket megalapozó műhelymunka során a vállalatok és az önkormányzat együttműködésének lehetőségei, az alkalmazkodóképesség, a fenntarthatóság és a szemléletformálás témaköreit tárgyalták.

 

 

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. ma 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. tegnap 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. tegnap 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.