Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C

A klímavédelemről egyeztettek az Acticityben

2023. május 19. 11:04
Veszprémbe érkezett a Life-Climcoop workshop-sorozata, ahol az önkormányzat vezetőivel és a helyi vállalatok képviselőivel beszélgettek arról, hogy miért fontos a város-vállalati együttműködés a klímaalkalmazkodásban.

A csütörtök délutáni rendezvényen dr. Domokos Endre (Pannon Egyetem) előadást tartott a város klímavédelmi és klímaadaptációs terveiről, Viskolcz Béla (Miskolci Egyetem) a városok és vállalatok együttműködésének lehetőségeit vázolta, Litkai Gergely humorista pedig a kellemetlen dolgok kommunikációjáról beszélt.

A város céljait Hegedűs Barbara alpolgármester foglalta össze, aki azt emelte ki, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnénnek a fenntarthatóságra és a klímavédelmi célokra. Veszprém az elmúlt években is erős volt ezen a téren, de az elszigetelt, különálló projekteket összefogásokkal lehetne erősíteni, együttműködve a gazdasági és civil szférával – ez a beszélgetés ennek az első állomása lehet. 

Az együttműködéseket megalapozó műhelymunka során a vállalatok és az önkormányzat együttműködésének lehetőségei, az alkalmazkodóképesség, a fenntarthatóság és a szemléletformálás témaköreit tárgyalták.

 

 

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.