2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Ketten érdemelték ki az Év Strandétele címet

2020. augusztus 4. 4:05
mti
Az Év strandétele címet megosztva kapta a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros elnevezésű, újragondolt disznótorosa, valamint az idén megújult alsóörsi Fogas Bisztró Hal erőlevese gombóccal. Az Év felfedezettje pedig a balatonboglári Spéci Hotdog & Krumpli lett.

Az Év Strandétele versenyt 2015 óta minden évben megrendezik. A verseny célja a balatoni strandgasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a strandokon.

Az alsóörsi Fogas Bisztró  hal erőlevese tokhalgombóccal (fotó: likebalaton.hu)Az alsóörsi Fogas Bisztró hal erőlevese tokhalgombóccal (fotó: likebalaton.hu)

Tavaly a Zamárdiban lévő Tiki Beach Bisztró Koviubilevese érdemelte ki az Év Strandétele címet, idén pedig a már említett balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros disznótorosa és az alsóörsi Fogas Bisztró Hal erőlevese gombóccal strandéletét díjazták.

Nyitókép: Port Étterem disznótorosa, fotó: likebalaton.hu

vehir.hu

További cikkek

Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik
Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik
Veszprém legújabb keleti tésztázójában nincsenek készételek feltüntetve az étlapon. Ez nem is csoda, hiszen nem férne fel az összes különböző variáció, amit tesztelhetünk a Kedvencem Wok & Bar-ban. Kipróbáltuk az Óváros tér legújabb gasztroszereplőjét és nem kizárt, hogy a kedvencünk lesz. Figyelem, kísérletező kedvűek előnyben!
Szeretem az új életemet
Szeretem az új életemet
Az Olivában lett ismert, de volt bátorsága váltani. A családot és a bizonytalannak tűnő szabadságot választotta. Megérte. Tornyos Balázzsal beszélgettünk.
Mi lesz veled így húsvéti kalács?
Mi lesz veled így húsvéti kalács?
Nem készül kevesebb élesztő az országban, mint korábban, mégis az egyik legnagyobb hiánycikk lett a boltokban. Az okok mellett alternatívákat is kerestünk arra az esetre, ha valaki a péksütemények világában szeretne elmélyedni az otthon töltött idő alatt.
Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban
Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban
A Villa Medici Étterem, a Gusto 13 és az Oliva Étterem került be idén a magyar éttermeket rangsoroló étteremkalauzba.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap