Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
9°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
9°C

SVSE: Varga Gréta 24 éve fennálló csúcsot döntött meg

2020. július 3. 11:55
A tizenhat éves veszprémi reménység, az SVSE egyéni csúcsok versenysorozatának első, csütörtöki állomásán 24 éve fennálló országos ifjúsági csúcsot döntött meg 5000 méteren. Tóthné Stupián Anikó fiatal tanítványa páratlan teljesítményével kvalifikálta magát az idei, kenyai junior világbajnokságra is.

Egyéni csúcsok versenysorozata elnevezéssel az országban egyedülálló próbatételt hívott életre a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE). A sorozat első állomására csütörtökön került sor a Városi Stadionban, amely egyúttal a tavaszi szezon első megmérettetésének is számított.

Az SVSE nagy reménysége, Varga Gréta ezúttal 5000 méteren készült bizonyítani. Tóthné Stupián Anikó tizenhat éves tanítványa 6-7 évvel idősebb, rutinos versenyzők mellett állt rajthoz, ennek ellenére mégis felléphetett a dobogó harmadik fokára. 

Sőt, 16:28,44-es időreredményével közel tíz másodperccel megjavította a többszörös Európa-bajnok Szentgyörgyi Katalin 1996-ban futott országos ifjúsági csúcsát. Arról nem is beszélve, hogy teljesítményével kvalifikálta magát az idei, kenyai junior világbajnokságra is.

Tóthné Stupián Anikó és Varga Gréta - Archív fotó: Pesti JánosTóthné Stupián Anikó és Varga Gréta - Archív fotó: Pesti János

"Az országnak, a városnak, az egyesületnek és nekem is óriási büszkeség nemcsak Gréta, hanem az összes többi versenyzőnk elért eredménye. A hazánkban egyedülálló versenysorozatot azért hívtuk életre, hogy a magyar atlétikai közösség Veszprémben is kovácsolódhasson. Nagy öröm számunkra, hogy bárhonnan is érkeztek a versenyzők, otthon érezték magukat nálunk, sajátjuknak érezték a versenyt. Ezért, a szervezésért köszönettel tartozom versenyzőink szüleinek, az edzőinknek, a kollégáknak!"

 – nyilatkozta portálunknak Tóthné Stupián Anikó főszervező, akitől azt is megtudhattuk, hogy a megmérettetés következő állomására jövő héten csütörtökön, szintén a Városi Stadionban kerül majd sor. 

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.