Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Sporttábor hét turnusban

2020. június 17. 8:36 // Forrás: VEDAC
Június végétől augusztus közepéig minden héten várja a táborozni, mozogni vágyó gyerekeket a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a városi stadionban.

Június 29-től augusztus közepéig hét turnusban lehet jelentkezni a VEDAC nyári atlétikai sporttáboraiba. Mint azt Németh Attila, a klub ügyvezetője elmondta, Porga Gyula polgármesterrel egyeztetve döntöttek úgy, hogy az idén a megszokottnál több turnust hirdetnek meg, ugyanis a koronavírus-járvány miatt sok szülőnek elfogyott a szabadsága.

A VEDAC a tavalyi árain sem emelt, egy hét 19 ezer forintba kerül, amely napi háromszori étkezést, sport- és kézműves foglalkozásokat és egyéb programokat is tartalmaz.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Esső András táborvezető elmondta, 6-14 éves korig várják a gyerekeket, de nemcsak Veszprémből, hanem a környező településekről is. Előfordult már, hogy egy az Egyesült Államokban élő család, amikor hazalátogatott, akkor a gyerekeket beíratták a táborba, s bár csak a nagyobbik tudott magyarul, nagyon jól érezték magukat. Svájcból is akadtak már résztvevők, jelenleg pedig Veszprémen kívül Zircről, Balatonalmádiból, Szentkirályszabadjáról, Nemesvámosról vannak jelentkezők.

Mivel ez egy atlétikai sporttábor, ezért lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek, hogy a lehető legtöbb versenyszámot kipróbálják. Nyilván a kalapácsvetést nem felnőtt szerrel, hanem egy gumikalapáccsal végzik majd, s ugyanígy minden másik számban a gyerekekre méretezett eszközökkel ügyeskedhetnek. Úgy tervezzük, hogy délelőttönként atletizálunk, délután pedig lesz majd kidobó, foci, tollas, röp- és kézilabda, sőt, szeretnék falmászást is beiktatni a foglalkozásokba. Akik szeretnének, azok kézműveskedhetnek is.

A VEDAC-nál fontos szempont, hogy a gyerekek a vakációt minél több fizikai aktivitással töltsék, ehhez a célhoz sporttáborok remekül illeszkednek. A sportfoglalkozások mellett minél több időt igyekeznek a szabadban, friss levegőn, a természetben tölteni, melyre remek adottság a városi stadion területe, de a közelben lévő Gulya-domb és az állatkert is.

Jelentkezni és érdeklődni Esső Andrásnál lehet a +36-20 -7774082-es telefonszámon, valamint a vedac@vedac.hu e-mail címen.

vehir.hu
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.