Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása

2020. május 13. 4:00
A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.

A tereprendezéssel és bontási munkálatokkal április végén megkezdődött a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása.

A terveknek megfelelőn haladnak a bontási munkálatok. Zajlik a tereprendezés, a mai napon pedig a műfüves pálya burkolatát bontotta el a kivitelező. Ezt követi az aljzat, illetve a bitumenes pálya eltávolítása. Végül lefektetik a gerelyhajító kifutójának rekortán burkolatát, majd kiöntik és elhelyezik a dobóköröket, felállítják a dobóketrecet. A tervek szerint a felújítás két hónapot vesz igénybe, egy hónapot számolunk a füvesítésre, optimális esetben tehát augusztusban már birtokukba vehetik a pályát a dobóatléták

– tudtuk meg Németh Attilától, az alapításának harmincéves évfordulóját idén ünneplő Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezető igazgatójától a keddi bejáráson.

Németh Attila és Ovádi Péter a keddi bejárásonNémeth Attila és Ovádi Péter a keddi bejáráson

A klubvezető a Városi Stadion rekonstrukciójának második üteméről is beszélt. Mint mondta, a futópálya és a kiegészítő pályák felújítására még idén kiírják a közbeszerzését, s várhatóan jövőre meg is történik a beruházás.

A jelenleg zajló felújítást a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt. bonyolítja a Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) szakmai koordinálása mellett. A beruházás – melynek a tulajdonos, Veszprém Város Önkormányzata a kezdeményezettje – finanszírozására sportágfejlesztési támogatás keretében 74 millió forintot biztosított a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ).

A bejáráson részt vett Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője is, aki emlékeztetett arra, hogy az atlétikának Veszprémben több évtizedes hagyománya van, a hagyományok mellett pedig számos országos és nemzetközi sikerrel is büszkélkedhet a klub. Ezért is olyan fontos, hogy hamarosan egy új, és a klubhoz méltó helyszínen készülhessenek a sportolók, hiszen az ő eredményeik nem csak a VEDAC, hanem egész Veszprém sikerei is – hangsúlyozta a képviselő.

Fokozott óvatosság, fokozatos visszatérés

A VEDAC élsportolói – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – a koronavírus-járvány kirobbanása óta is tréningeztek. Közülük csak a kalapácsvetőknek kellett átmeneti helyszínre, Nemesvámosra költözni a felújítás idejére.

Németh Attila portálunknak elmondta, hogy nagy körültekintés mellett fokozatos növelik az edzések számát: mostantól a kislétszámú utánpótláscsoportok is folytathatják a munkát, illetve fokozatos visszatérnek a szabadidősportolók is.

Folyamatosan figyeljük a járványügyi helyzetet, mindent elkövetünk az egészség megőrzése érdekében. Az üzemeltető VKSZ Zrt.-nél gondosan ügyelnek arra, hogy minél biztonságosabb legyen a létesítmények használata, hiszen munkatársaik több ponton is kézfertőtlenítőket helyeztek ki.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.