Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Így védhetjük a közterületen dolgozókat

2020. április 7. 10:07 // Forrás: VKSZ Zrt
Csupán az amúgy is érvényes szabályok betartásával most sokat segíthetünk a hulladékszállításban dolgozóknak.

Az emberek többsége otthonról végzi a munkáját, az autókkal is a házak előtt, az utcán parkolnak, sokszor akadályozva ezzel a hulladékszállító autó behajtását vagy a gyűjtőedények ürítését. A VKSZ Zrt. weboldalán közzétett szövegben mindenkit arra kérnek, legyen kicsit körültekintő és az ürítés napján figyeljen arra, hogy helyet hagyjon a kukásautónak!

A háztartásban most fertőző hulladék is keletkezhet. Célszerű a papír zsebkendőket, a használt gumikesztyűket és szájmaszkokat zárt csomagolásban, akár egy használt zacskóba zárva az edényekbe helyezni. Véletlenül se fordulhasson elő olyan eset, hogy a kuka ürítése közben ez a fajta hulladék kipotyog, szétszóródik.

Ebben az időszakban különösen fontos lenne a hulladékgyűjtő edények kimosása, fertőtlenítése minden ürítés után.

Érezhetően több hulladék keletkezik a háztartásokban, éppen ezért próbáljunk meg törekedni arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk: csökkentsük például a csomagolóanyagok mennyiségét!

Ne feledjük, hogy a hulladékgyűjtő edények a gyűjtési napokon reggel 6.00 órára kerüljenek közterületre. Ez a közelgő húsvéti ünnepnapokra is érvényes, hiszen a hulladékgyűjtés- és szállítás a hosszú hétvégén is változatlan menetrend szerint zajlik majd.

A VKSZ Zrt. is és VHK Nonprofit Kft. is mindent megtesz közterületen dolgozói védelmében. A hulladékos közszolgáltatásban dolgozó kollégák számára maszkot, kézfertőtlenítőt, ruhafertőtlenítőt biztosít a VHK Nonprofit Kft., valamint biztosítja a járművek napi szintű fertőtlenítését is.

A VKSZ Zrt. közterület tisztántartásban részt vevő munkatársai szintén rendelkeznek maszkkal, kesztyűvel, minden úttisztító saját kézfertőtlenítőt kapott, szerszámaikat is naponta sterilizálják. Ők az utak, járdák tisztán tartása mellett heti rendszerességgel fertőtlenítik a köztéri fitness eszközöket és ezen a héten elindul a közterületi padok fertőtlenítése is.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.