Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Veszprém-Balaton Filmpikniken is bemutatják a mozgókép szemle legjobb alkotásait

2020. március 2. 8:55 // Forrás: mti
Június közepén új filmes eseményen, a Veszprém-Balaton Filmpikniken is bemutatják a Magyar Mozgókép Szemle legjobb alkotásait - közölték a szervezők.

Veszprémben és Balatonfüreden a rendhagyó vízparti és városi helyszínekre tervezett szabadtéri vetítések célja, hogy eredeti és hangulatos keretek között jelenítsék meg az évad legjobb magyar filmjeit - olvasható a közleményben. A tervek szerint közönségtalálkozók, zenei és gasztroprogramok is színesítik majd az filmpiknik kínálatát.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében megvalósuló Veszprém-Balaton Filmpiknik kezdeményezés azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön és európai láthatósága növekedjen.

A magyarországi mozgóképgyártás éves seregszemléjének új helyszínválasztása a Veszprém-Balaton EKF-program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia Egyesület szoros együttműködéséből született. A Can Togay János, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója és Muszatics Péter, a Filmpiknik művészeti igazgatójának tájékoztatása szerint a filmes szakma az 1990-es évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai, vagy közösségi programmal.

A város és a Balaton atmoszférája ugyanakkor ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartják örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést. Jövőbeli terveik között infrastrukturális fejlesztések, köztük egy új művészmozi kialakítása is szerepel. Mint írják, a Magyar Filmdíj idei győztes alkotásait a Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazáson választják ki, a díjátadót március 5-én este a Vígszínházban tartják.

vehir.hu
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.