Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C

Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen

2019. október 31. 11:35 // Forrás: SVSE
Október 26-án a mezei futó magyar liga felvezetőjeként rendezték meg a közép-dunántúli régió Sport XXI. mezei gyermek versenyét a Nemesvámoshoz közeli Balácapusztán, ahol a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) versenyzői is kitettek magukért.

Október utolsó hétvégéjén Balácapuszta biztosított otthont a közép-dunántúli régió Sport XXI. mezei gyermek versenyének, amely egyben a mezei futó magyar liga felvezetője is volt.

Fejér és Veszprém megye gyermekatlétái mérték össze tudásukat nyolc fős csapat, valamint egyéni versenyeken, amelyken a népes mezőny ellenére is kimagasló SVSE-siker született. Mind az U11-es, mind az U13-as korosztályban a veszprémi egyesület „A” csapata szerezte meg a győzelmet, megelőzve a VEDAC és a fehérvári ARAK egyesületeit.

Az U11-es bajnokcsapat: Sinka Dániel, Kiss Zsófia, Hegyi Flóra, Keresztes Kornél, Simon Bence, Kiss Lukács, Palfi Patrícia, Horváth-Buday Bendegúz. Az U13-as bajnokcsapat: Felber Kata Zselyke, Simon Lóránt, Kovács Botond, Kerékgyártó Zsófia, Kiss András, Lengyel Laura, Csáki Imre, Bognár Lili.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A lányok egyéni versenyében a kisebbik korosztályban kettős SVSE-győzelem született: Kiss Zsófia az első, Hegyi Flóra másodikként szaladt át a célvonalon, míg a nagyobbaknál Felber Kata Zselyke lett a bajnok, Kerékgyártó Zsófia pedig a harmadik.

Végül pedig a fiúk közül is felállhatott egy SVSE-reménység a dobogó legfelső fokára: az U11-es korcsoport egyéni versenyét Sinka Dániel nyerte.

A verseny zárásaként a 7-8 éves korosztály is kipróbálhatta magát: az egyesület csapata is mintegy húsz aprósággal jelezte, hogy a jövőre is koncentrálnak

Három SVSE elsőség a mezei futó magyar liga 2. fordulójában

Továbbra is Balácán, a Villa Romana történelmi helyszínén jártunk, ahol a magyar mezei liga futóverseny sorozat második állomását is rendezték. A junior férfi, valamint az ifjúsági fiú és leány versenyszámokban is aranyérmet szereztek az SVSE sportolói; számos jó teljesítmény is született.

A serdülő leányok versenyén Mesics Borbála a nyolcadik, pontszerző helyen futott célba. A fiúk mezőnyében Szirbek Albert hatalmas hajrá után a 6. lett, de Harhai Péter is a mezőny első harmadában végzett.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

Az ifjúsági lányok versenyét az EYOF-ezüstérmes Varga Gréta Barbara nyerte nagy fölénnyel, Kirsch Natália a negyedik helyen, Koncz Kata, Sigmond Sára és Mező Zsófia pedig a középmezőnyben végzett. Az ifjúsági fiúk mezőnyében Tóth Márton is meggyőző sikert aratott, míg Szintay Ágoston és Kubasi János is szépen teljesített ért célba.

A junior férfiak közül két SVSE-kiválóság is a dobogóra állhatott: Zsetnyai Ákos megnyerte korosztálya futamát (abszolút hetedik hely), míg Biros Benedeknek a bronzérem jutott.

A felnőttek között Szögi István épp' lemaradt a dobogóról, de Nick Márton is nyolcadikként, ligapont szerző helyen végzett.

A mezei liga sorozat második futamán is már jó formát mutattak a veszprémi sportolók, de a kemény és kitartó munka eredménye a következő helyszíneken (Salgótarján, Szekszárd) és a jövő évi országos mezei bajnokságon (Kecskemét) is kamatozhat.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.